Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Ik kende de betrouwbaarheid van deze auto”: hij bereikt 600.000 km in zijn blauwe sedan zonder de originele onderdelen te veranderen

“Ik kende de betrouwbaarheid van deze auto”: hij bereikt 600.000 km in zijn blauwe sedan zonder de originele onderdelen te veranderen

eenvoudig
Heel bijzonder is de Peugeot 406 van Yassin. Niet vanwege zijn body, maar vanwege zijn duurzaamheid. Sterker nog, de blauwe auto staat op het punt 600.000 kilometer af te leggen. Het is een hele prestatie aangezien er geen grote originele onderdelen zijn gewijzigd.

Het verhaal begint voor Yacine in augustus 2015. “Ik ben op zoek naar een auto, meer bepaald een Peugeot 406 omdat ik de betrouwbaarheid van deze auto kende”, legt hij uit. De jongeman stuit op een deal: een blauwe sedan, die hij voor 1.500 euro krijgt.

Hoewel de auto in het verleden al goed heeft gereden, zo’n 258.000 km, heeft Yassin er alle vertrouwen in. En hij had gelijk: bijna acht jaar later had zijn auto bijna 600.000 km op de teller.

Binnenkort 600.000 km voor deze Peugeot 406
DDM – Yasin

Een zeldzaam feit dat hij zelf moeilijk uit te leggen vindt. “Ik heb niet per se de gewoonte om de auto een onderhoudsbeurt te geven. Ik weet dat ik er minstens twee of drie keer per maand mee op de snelweg ga, zodat de motor niet verstopt raakt. Ik trek geen pech: zodra er is er een, die gaat naar de garage. Alles is op tijd klaar”, legt de 27-jarige uit.

“Het is een plezier om te rijden.”

Want voor Yassine is autorijden vooral een plezier. “Ik heb zelfs mijn baan gemaakt: 9 maanden geleden ben ik chauffeur geworden!” Een onverklaarbare passie voor leiderschap. “Ik heb alles geleerd toen ik de licentie kreeg, de eerste keer”, zegt hij. “Daar begon het allemaal.”

Het vertrekpunt voor een heel nieuw avontuur voor de jonge man: van noord naar zuid, van Cherbourg-en-Cotentin, waar hij is, tot Marseille, zijn Peugeot laat je nooit in de steek. “Afgezien van enkele onderdelen en enkele sensoren die zullen worden vervangen, is alles origineel, of het nu de motor, versnellingsbak, injectoren of turbo is”, voegt hij eraan toe. Een auto voor “vrije tijd en werk”, zoals hij uitlegt, die Yassin gebruikt met een snelheid van 60 km per dag.

En op de vraag of hij van plan is de auto op een dag te vervangen, weet Yassin niet wat hij moet antwoorden: “Eerlijk gezegd zal ik niet weten wat ik moet doen. Als het herstelbaar is, veranderen we. Ik denk nog steeds meer en meer aan een tweede, nieuwere auto kopen voor het geval ik moe begin te worden, maar ik zal zeker hetzelfde model kopen.

READ  Elon Musk: Na de auto en de ruimte is hij hier om de mensachtige robot te verslaan