Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Ik ben cardioloog en dit is wat ik overdag eet en drink om voor mijn hart te zorgen.”

In Huffpost-columns hebben verschillende cardiologen afgesproken om hun dagelijkse eetgewoonten te delen om het grote publiek te helpen voor de gezondheid van hun hart te zorgen.

Zorgen voor een uitgebalanceerd dieet is een van de vele aanbevelingen van gezondheidswerkers om het algehele ziekterisico te verminderen. Maar aanpassing van het dieet kan in bepaalde gevallen ook meer specifieke doelen dienen, zoals het prefereren van een bepaald voedingsmiddel op uw bord als u probeert af te vallen, of zelfs het overstappen op een specifiek dieet om een ​​verjongend effect op de huid te bereiken.

Sommige voedingsmiddelen zitten vol soms onverwachte deugden die interessant zijn om te ontdekken, zodat u niet alleen het genot maar ook de voordelen voor uw lichaam kunt diversifiëren. Het bewijs hiervan is deze kaas, die volgens cardiologen als een van de meest gunstige voor de gezondheid van het hart wordt beschouwd.

De rest volgt na deze aankondiging

Wat is het systeem voor gezondheidswerkers?

Deze gezondheidswerkers die gespecialiseerd zijn in hartziekten behoren, net als de meeste van hun collega's, tot de eerste mensen tot wie we ons wenden als we onze voeding willen aanpassen om gezond te blijven. Maar welk eetgedrag nemen ze aan?

Zijn gezondheidswerkers in staat om een ​​gezond en evenwichtig dieet te volgen, of ze nu tijdens hun jaren van intensieve studie of tijdens hun lange werkdagen worden gekenmerkt door de noodzaak om cruciale keuzes te maken die het leven van een patiënt kunnen kosten? Het is onmogelijk om te controleren wat er op de borden van cardiologen over de hele wereld staat, maar sommigen hebben ermee ingestemd hun eetgewoonten met het grote publiek te delen. Dit is vooral het geval Warrick Bishop, een privécardioloog gevestigd in Hobart, een stad in Tasmanië, Australië, die ermee instemde om over zijn dagelijkse voeding te praten. In de columns van onze collega's in Huffpost.

“Vermijd voedsel dat een streepjescode bevat.”

Voor hem begint de werkdag met een kop sterke koffie, waarin zowel een dosis cafeïne als een dosis cafeïnevrij zit, zodat de drank een sterke smaak krijgt. Halverwege de ochtend ontzegt de cardioloog zichzelf geen nieuwe koffie, soms voegt hij er een beetje room aan toe. Tijdens de lunch eet Dr. Warrick Bishop het liefst een kleine snack en ontzegt hij zichzelf af en toe geen stukje kaas. Voor het avondeten houdt hij het meestal bij salade en natuuryoghurt, al geeft hij toe dat hij zijn menu af en toe aanvult met gekruide groenten en dierlijke eiwitten zoals biefstuk of kipfilet. Tenslotte stelt de cardioloog voor dat hij zichzelf ook 's avonds een glas wijn gunt.

De rest volgt na deze aankondiging

Iedereen die gedurende een dagelijkse periode van 16 uur wil vasten en zijn maaltijden in de resterende acht uur wil concentreren, wijst erop dat er geen wonderdieet bestaat dat voor iedereen geschikt is. Hij beschouwt het mediterrane dieet echter als gezond en raadt het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen en breder “alle voedingsmiddelen met een streepjescode” af.

Hugo Pellegrin

Als journalist met een passie voor maatschappelijke vraagstukken en actualiteit stelt Hugo zijn pen ten dienste van de informatievoorziening. Geïnteresseerd in alle onderwerpen, beginnend bij de impact van kunstmatige intelligentie op…