Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huidkanker: hoe voorkomen we ze?

Huidkanker: tips om het te voorkomen – 20 minuten

  • Tot en met vrijdag is het Huidkanker Preventie en Screening Week.
  • De kans, een paar dagen voor de zomer, om u te herinneren aan de basisprincipes van het beschermen van uw huid tegen de zon.
  • Met jaarlijks 15.000 nieuwe gevallen van huidkanker kunnen de Fransen beter vraagtekens zetten bij goede gebaren, maar ook bij zelfonderzoek.

Red haar huidDat kan door een shirt met lange mouwen zijn of tonnen crème smeren. Met deze laatste dagen een gemengde hittegolf –
losmakenTerugkomen op het balkon of het strand doe je met een glimlach… maar niet altijd met zonnebrandcrème.

Daarom, een paar dagen eerder daysde zomer En over een paar weken tijdens schoolvakanties gebruiken dermatologen hun luidsprekers om iedereen eraan te herinneren dat de zon goed voelt, maar in kleine doses. Vandaar deze video herinnering aan de Bibliotheca Alexandrina om huidkanker te identificeren.

De helft van de Fransen draagt ​​geen zonnebrandcrème

In totaal worden in Frankrijk elk jaar 80.000 gevallen van huidkanker gediagnosticeerd, waardoor het de “meest voorkomende vorm van kanker” is. Nationale Federatie van Dermatologen en Venereologen (SNDV), wie voert dit uit
Preventie en screening week. “Mensen moeten leven, maar het lijkt belangrijk dat we ons herinneren aan het advies over lichtbescherming”, zei SNDV-chef Luk Solimovich tegen AFP.

Omdat ironisch genoeg “hoewel iedereen weet dat overmatige blootstelling aan de zon schadelijk kan zijn, maar heel weinig mensen zichzelf praktisch beschermen”, beweert hij. Sterker nog, volgens een onderzoek van Ipsos van deze vakbondonthul het Parijse, 42% van de Fransen geeft toe dat ze nooit of zelden zonnebrandcrème gebruiken en 57% draagt ​​geen hoed of hoed.

Bescherm kleding boven alles

Dus de vakbond probeert het basisadvies te herhalen om te voorkomen dat melanoom je naar chemotherapie stuurt. Nee, UV-cabines “bereiden” de huid niet voor op de zon, en de beste bescherming “is geen zonnebrandcrème, het is kledingbescherming, geen blootstelling tussen 12.00 en 16.00 uur en het dragen van een hoed en een zonnebril”, somt de dokter op. In een interview met 20 minutenZoals dermatoloog Catherine Olivers-Gotti benadrukte: de huid beschermen doe je niet alleen op vakantie of op het strand. Wijnbouwers, bouwvakkers, bergbeklimmers en liefhebbers van barbecues of grasmaaiers moeten ook rekening houden met zonnebrandmiddelen en hoofdbedekking.

Dit jaar vindt het hele proces plaats op het web. website sauver-sa-peau.fr Een lijst met waar/onwaar en eenvoudige berichten van dermatologen, overgebracht op sociale netwerken. Het proces, dat door veel cosmeticamerken wordt ondersteund, zal gebaseerd zijn op lessen en discussies met ‘influencers’ die gespecialiseerd zijn in huidadvies.

READ  Het is officieel, roodharigen voelen pijn anders dan anderen