Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hubble zet weer een stap bij het bepalen van de uitdijingssnelheid van ons heelal

Sinds de ontdekking van de uitdijing van het heelal, of zo, heeft de vraag astrofysici gekweld. Hoe snel gaat deze voortdurende expansie vandaag de dag? Want observatie en theorie geven niet hetzelfde antwoord. Tegenwoordig biedt de Hubble-ruimtetelescoop extra resolutie.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Interview: Waarom dijt het heelal uit?
Met de ontdekking van de uitdijing van het heelal kwamen andere vragen: hoe snel gaat deze uitdijing? Is er versnelling? of vertraagd? Futura-Sciences interviewde Aurélien Barrau, een astrofysicus gespecialiseerd in kosmologie en auteur van Des univers multiples.

voor ons het zijn neemt toe. Er is geen twijfel. Wat is het debat? Snelheid dat gaat vandaag door een beweging. Huidige expansiesnelheid – wat zich vertaalt door dat wat natuurkundigen Burgemeester, Hubble’s constante. Het was een eerbetoon aan de Amerikanen Edwin Hubble Die het fenomeen van de uitdijing van het heelal ontdekte en er de eerste metingen van deed in de jaren twintig van de vorige eeuw. Vandaag is het eerbetoon verder versterkt omdat onderzoekers iets nieuws hebben onthuld nieuwe resultaten Nauwkeuriger dan ooit. Verkregen uit gegevens die gedurende 30 jaar zijn verzameld door: Hubble Ruimtetelescoop.

Er moet aan worden herinnerd dat schaalvergroting precies een van de belangrijkste redenen was voor het bestaan ​​​​van deze tool. In het begin van de jaren zeventig waren de inspanningen gericht op het ontwikkelen van een hulpmiddel waarmee Cepheïden konden worden opgelost. Omdat de burger, veranderende sterrenhebben altijd gediend als kosmische tekens, een soort standaardschaal voor Afstanden meten in het heelal. Precies sinds 1912. Het kan worden waargenomen in en binnen onze Melkweg sterrenstelsels Ver weg, dankzij de Hubble-ruimtetelescoop, is ongeveer 80 miljoenlichtjaren.

READ  Goede plannen mag je niet missen

Toen Hubble in de jaren negentig werd gelanceerd, werden de eerste reeks Cepheïden-waarnemingen gedaan. Met als hoofddoel het meten van afstanden van sterrenstelsels dicht bij de onze te verfijnen. In de vroege jaren 2000, inspanningen Astronomie wetenschappers Ze werden beloond. Zo konden ze waarde afleiden uit Hubble constante Met een nauwkeurigheid van 10%. De waarde van 72 is plus of min 8 kilometer per seconde per megaparsec (km/s/Mpc).

Wat is de juiste waarde?

Om deze waarde te verbeteren, voegden de onderzoekers vervolgens nieuwe camera’s toe aan de ruimtetelescoop. Met het idee om 1% nauwkeurigheid te behalen. Leidde een speciaal idee om samen te werken Supernova, H0, voor de vergelijking van de donkere energietoestand (SH0ES).

De nieuwe bevindingen die de onderzoekers vandaag hebben gepubliceerd, zijn dus gebaseerd op een steekproef van kosmische markers die meer dan verdubbeld is. Het bevat ook een actuele analyse van historische gegevens. In totaal 42 supernova’s – hoewel Hubble getuige is van een Supernova-explosie Jaarlijks ca… – Ook handig voor het bepalen van afstanden in het heelal. Zo schatten astronomen, gezien de grootte van hun steekproef, slechts één kans op een miljoen, de kans “Wie bond de ongelukkige”. De waarde van de Hubble-constante is ongeveer 73 km / s / Mpc. Precies 73,04 +/- 1,04 km/s/Mpc.

Het probleem is dat uit de metingen De missie van Planck (European Space Agency, ESA) over onze oerwereld en volgens Standaard kosmisch modelTheoretici voorspellen de waarde van de Hubble-constante die 67,5 plus of min 0,5 km/s/Mpc zou moeten zijn. Dus waar komt deze tegenstrijdigheid vandaan? Astronomen weten het nog steeds niet. Maar het is mogelijk dat ze het antwoord ergens zoeken in de nieuwe wetten van fysiek. a Een zeer recente studie Het probeert bijvoorbeeld de discrepantie uit te leggen met behulp van een bestand “Globalisme” Spiegel» Alleen onzichtbare deeltjes die interageren met onze wereld via De zwaartekracht.