Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huawei Watch 3 review: HarmonyOS te hulp

Deze Watch 3 bewijst dat hij voldoet aan de huidige normen. Naast de prachtige roestvrijstalen behuizing bevat het een mooi Oled-display, evenals Bluetooth, wifi en eSIM-compatibiliteit. Het enige nadeel is de unieke grootte van de kast (46,2 x 46,2 x 12,15 mm) die enige vertraging kan oplopen. Het moet gezegd worden dat het horloge opvalt en weegt (54 g). Gelukkig is dit imposante formaat prachtig afgewerkt. De cirkelvormige ring, nieuw voor dit model, is nauwkeurig gegroefd en de tactiele interacties zijn tegelijkertijd subtiel en meeslepend.

De Huawei Watch 3 en zijn prachtige afwerkingen.

Het Oled-display van de Watch 3 is onberispelijk. Met een hoge maximale helderheid en beperkte reflectie blijft het leesbaar, ongeacht zonlicht. Zoals hierboven is de minimale helderheid laag genoeg om in het donker niet te storen.

De grote innovatie van dit horloge 3 ligt in zijn gezicht. Het dragen van de kroon, HarmonyOS, het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant, brengt enkele nieuwe elementen met zich mee. Dit zijn echter vaak meer tweaks dan echt nieuwe features. De horloges die in LiteOS (het oude besturingssysteem van Huawei) worden gebruikt, moeten dus niet worden verward met eerdere Chinese horloges.

Bekijk 3 startscherm.

Bekijk 3 startscherm.

HarmonyOS presenteert zich dus in de eerste plaats als een esthetisch herontwerp van LiteOS. De app-lijst maakt plaats voor een wolk van apps die lijkt op wat we gewend zijn te zien op watchOS. Net als bij het California-horloge, kunt u met het draaien van de kroon teruggaan naar de pictogrammen en door de interface navigeren. In feite maakt het het gemakkelijk om te verkennen. Uiteraard is het mogelijk om net als bij eerdere modellen terug te keren naar het menumenu. De aangeboden toepassingen zijn enigszins vergelijkbaar. Dus we herontdekken alle functies die beschikbaar zijn in de Watch 2.

koppel

Huawei’s Apple-interface.

Met HarmonyOS krijgt de Watch 3 ook autonomie omdat hij eSIM-compatibel is, een marginale functie die momenteel alleen beschikbaar is bij sommige operators. Met deze functie kunt u uw mobiele simkaart in de telefoon klonen om een ​​4G-verbinding te behouden, zelfs buiten uw mobiele telefoon. Met dat in gedachten biedt de Watch 3 ook aan om oproepen rechtstreeks vanaf de polsband te beantwoorden, een functie die we al hebben gezien op de … Apple Watch. De functie is behoorlijk overtuigend, echter is de speaker niet krachtig genoeg om in een zeer luidruchtige omgeving gehoord te worden.

Deze beantwoordende oproep is ook een andere erg leuke functie. Dus wanneer een inkomende oproep wordt gedetecteerd, is het mogelijk om de hoorn op te haken door uw vuist kort vast te houden, zonder een knop aan te raken. Door de snelle arteriële samentrekking te analyseren die door dit gebaar wordt veroorzaakt, bereikt het verbonden horloge deze kleine truc van de hand. De truc werkt echter niet systematisch en we hebben een oproep gemist tijdens een demonstratie. Een andere noviteit, valdetectie verschijnt op dit model, net als het alarmnummer.

Voor de rest blijft navigatie klassiek. Met de digitale kroon geeft hij toegang tot het menu, maar ook het touchscreen speelt zijn rol. Door van links naar rechts te vegen, kun je teruggaan, nog een keer omlaag vegen geeft je toegang tot het Configuratiescherm, tot Meldingen en naar links in het Vandaag-rapport. De fysieke knop onder de digitale kroon geeft directe toegang tot het sportmenu, wat erg praktisch is voordat je aan een sessie begint.

Toon meldingen die niet de naam van de applicatie aangeven.

Het meldingsscherm toont niet de naam van de applicatie.

Al deze kleine nieuwigheden maken het mogelijk om de ervaring die Huawei op zijn horloges biedt te verbeteren. We merkten echter nog een aantal beperkingen en bugs op. Synchronisatie met iOS kan dus fluctueren, waarbij het horloge soms wordt losgekoppeld. Het scherm dat aangaat tijdens beweging is soms traag, waardoor we naar een zwart scherm staren. Ten slotte wordt tijdens een inkomende oproep soms het telefoonnummer weergegeven in plaats van de naam van de contactpersoon. Niet erg praktisch. Evenzo worden veel toepassingen niet herkend; We ontvangen dus meldingen in de vorm van sms-berichten. Ten slotte is muziekbediening momenteel alleen beschikbaar vanaf een Huawei-smartphone.

Deze nieuwe interface en roterende kroon tonen duidelijk de wens van Huawei om vooruit te komen. Helaas slaagde de fabrikant er niet in om de ervaring ver genoeg te pushen om echt de schouders van de Apple Watch, zijn voor de hand liggende inspiratie, aan te gaan.

De Huawei Watch 3 heeft een reeks sensoren. We vinden een ingebouwde GPS, een hartslagmeter, een temperatuursensor, evenals een gyroscoop, versnellingsmeter en luchtdruksensor.

GPS werkt erg goed. Het blijkt nauwkeuriger en nauwkeuriger dan een smartphone, maar vooral heel snel te kalibreren, ook in de stad. De verzamelde percelen zijn relevant en dus goed bruikbaar, zowel in de stad als in de open lucht. De hartslagmeter is niet erg veelzijdig. Zo levert het uitstekende resultaten tijdens rust of tijdens een duurvlucht zonder plotselinge veranderingen in de hartslag. Onder deze omstandigheden is de foutmarge ongeveer 1% in vergelijking met de Polar H10 borstband. Aan de andere kant, wanneer het tempo omhoog gaat en een intermitterende trainingssessie wordt uitgevoerd, verliest het horloge alle consistentie. Bij afwezigheid van een horloge dat in staat is om snelle tempowisselingen aan te kunnen, zijn de door het horloge weergegeven curven van weinig belang.

Ten slotte zorgt Watch 3 voor probleemloze slaapregistratie. Het apparaat gaat zelfs zo ver dat het de rest van de gebruiker analyseert, waarvan de informatie nog moeilijk te beoordelen is op zijn geschiktheid.

Fortpunten

 • Hoogwaardige afwerkingen.

 • Mooi Oled-scherm.

 • roterende kroon.

 • Bijvoorbeeld

Zwakke punten

 • De interface is nog niet compleet.

 • Vervelende insecten.

 • Lage autonomie.

 • Hartslagmeting is nog steeds perfect.

 • Beheers de muziek niet.

Met de Watch 3 verwachtten we dat Huawei een stap voorwaarts zou zetten. HarmonyOS, circulaire ring, eSIM: de beloften waren talrijk. Helaas worden we tijdens het gebruik geconfronteerd met een horloge dat nog op zoek is naar zichzelf. Toegegeven, de interface is verbeterd, maar tekortkomingen in hartbewaking en lage autonomie bederven de ervaring. een Galaxy Watch-voornaam, een Huawei Horloge GT2 Of op een meer sportieve manier, Garmin Vin Het bleek completer te zijn.

Subnotities

 • Ergonomie en design

 • gebruikersomgeving

 • Verzoek

 • Gebruik en nauwkeurigheid

 • onafhankelijkheid

READ  Rusland zegt dat sancties het internationale ruimtestation kunnen vernietigen