Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Huawei Pura 70 Ultra-test: in de voetsporen van de populaire P-serie

Huawei Pura 70 Ultra-test: in de voetsporen van de populaire P-serie

Sinds het debuut van de P-serie is Huawei uitgegroeid tot een van de populairste smartphonefabrikanten op het gebied van foto-opname. Het merk is al geruime tijd partner van Leica, dat sinds 2022 de krachten heeft gebundeld met Xiaomi, terwijl Huawei zijn fotodivisie ‘X-mage’ heeft omgedoopt en deze keer op eigen kracht zijn ambities opnieuw heeft bevestigd.

De Pura 70 Ultra lijkt het hoogtepunt van dit onderzoek te zijn en beschikt over een originele head-unit. Als we de optica met variabel diafragma al kennen, die werkt op eerdere smartphones van het merk, introduceert dit apparaat hier een intrekbare optische lens die onmiddellijk “opduikt” wanneer je de Foto’s-applicatie opent, vergezeld van een licht zoemend geluid. Deze groothoeklens, met een diafragma tussen f/1.5 en f/4, wordt geleverd met een 1 inch sensor, wat bij de P60 Pro niet het geval was. Nog een sensor van 50 megapixels, deze keer kleiner, omgeven door een f/2.1-lens gelijk aan 90 mm x3.5 zoom, maar ook een macromodus van 5 cm. Tenslotte maakt een ultragroothoeksensor (f/2.2) van 40 megapixels het trio compleet.

Hoofdunit: 50 MP, f/1.6-4, equivalent. 23 mm

De optiek bij de hoofdsensor van de Pura 70 Ultra is automatisch instelbaar en heeft een variabel diafragma. Het is echter wel mogelijk om het zelf aan te passen door in de fotografie-app voor de optie Pro te kiezen (die toegang geeft tot diverse handmatige instellingen). De smartphone onderscheidt zich van zijn concurrenten door colorimetriebeheer en behoort tot de laagste Delta E-beoordelingen. De scherpte is hoog, de optiek is van hoge kwaliteit, waardoor met name een hoog detailniveau in de omgeving kan worden verkregen, terwijl ruis optreedt. onbestaande te zijn. Aan de andere kant zijn de nadelen talrijk. Hierdoor hebben kleine elementen onvolmaakte grenzen en merken we naar onze smaak te veel chromatische aberraties, vooral in moirégebieden.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

Dezelfde kwaliteiten, vooral aan de rand, maar ook de gebreken zijn zichtbaar bij weinig licht. Kleuren worden goed beheerd en ruis blijft zeer minimaal, wat in strijd is met bijvoorbeeld de strategie van Samsung om de voorkeur te geven aan ruis om het detailniveau te behouden. Dit wordt vervangen door anti-aliasing, die last heeft van enkele artefacten. Een update – die nog op ons testmodel wacht – belooft hier echter verbetering in te brengen.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

50MP-modus
Huawei staat geïnteresseerde partijen toe 50 megapixel foto’s te maken, wat de kwaliteit van de hoofdsensor laat zien en dat de tijdens onze tests gesignaleerde gebreken op softwareniveau kunnen worden gecorrigeerd. Uiteraard krijgen beelden overdag meer details en worden kleine elementen nauwkeuriger gereproduceerd. Wanneer uw scène goed verlicht is, is de 50MP-modus geschikt.

Huawei Bora 70 Ultra (50 MP, Nacht)
Huawei Pura 70 Ultra (50 MP, dag)

Ultragroothoekmodule: 40 MP, f/2.2, equivalent. 13 mm

Als de Pura 70 Ultra is uitgerust met een 40 megapixel sensor, levert de ultragroothoekmodule 12,5 megapixel beelden met Pixelclustering. Deze laatste vertoont gecontroleerde vervorming, ook al is de surround niet helemaal scherp, en high definition. Contrast heeft de neiging zich op bepaalde elementen te concentreren om de zichtbare verzachting van de textuur te compenseren, zelfs als de lichtomstandigheden bevredigend zijn. Net als bij de ultragroothoek komen chromatische aberraties vaak voor.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

Bij weinig licht vallen de problemen van deze smartphone duidelijker op (moiré-gebieden zijn problematisch en er verschijnen enkele artefacten), maar hij vertrouwt op vrij natuurlijke kleurmeting om op te vallen.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

Telefotomodule: 50 MP, f/2.1, equivalent. 90 mm (x3,5)

Naast de verschillende hybride zoomniveaus biedt de Huawei Pura 70 Ultra x3,5 optische zoom dankzij de 90 mm-equivalente optiek gekoppeld aan een 50 MP-sensor, die ook kan worden gebruikt voor macrofotografie. Bij fel licht is de kwaliteit aanwezig, al is er wel enige uniformiteit. De kleurmeting is nauwkeurig, terwijl het diafragma (f/2.1), dat in vergelijking met concurrerende telelenzen erg groot is, een goed belicht beeld oplevert.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

Bij weinig licht is de verwerking echter moeilijk. Het programma probeert informatie te verschaffen die kleine elementen “uitvindt”, subtiele contrasten worden overdreven en texturen worden gladgestreken. Deze oefening is echter niet alleen een probleem voor de Huawei-smartphone, die goed omgaat met digitale ruis.

Samsung Galaxy S24Ultra
Huawei Bora 70Ultra

Frontunit, portretmodus en video

De Pura 70 Ultra wordt aangedreven door een 13 MP beeldsensor aan de voorzijde, vergezeld van een f/2.4 lens, die gedetailleerde beelden levert met natuurlijke kleurmeting. De verticaliteit wordt ook goed beheerd, zowel voor als achter, en maaien is natuurlijk. Bedenk ten slotte dat de smartphone tot 4K kan fotograferen met 60 fps aan de achterkant (30 fps met stabilisatie) en dezelfde definitie aan de voorkant biedt. Verfraaiingseffecten worden gemarkeerd, maar worden niet standaard toegepast.

READ  Microsoft heeft gelijk, de taakbalk van Windows 11 verbruikt meer stroom bij het weergeven van seconden