Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Houd je adem in’: de James Webb-ruimtetelescoop heeft voor het eerst koolstofdioxide gedetecteerd in de atmosfeer van een exoplaneet.

‘Houd je adem in’: de James Webb-ruimtetelescoop heeft voor het eerst koolstofdioxide gedetecteerd in de atmosfeer van een exoplaneet.

NASA maakte de buitengewone ontdekking donderdag bekend op zijn Twitter-account.

De nieuwe James Webb Space Telescope is eind 2021 gelanceerd door NASA en heeft een verbluffend wetenschappelijk resultaat opgeleverd. vastleggen Het eerste duidelijke bewijs van koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer van een planeet buiten het zonnestelsel. Het was NASA’s Twitter-pagina gewijd aan telescoopontdekkingen die het nieuws aankondigde met een waarschuwing: “houd je adem in”.

Deze waarneming werd gedaan op de exoplaneet WASP-39b, een gasreus die rond een zonachtige ster op 700 lichtjaar van de aarde draait. Het zal de verzamelde gegevens leveren Belangrijke informatie over de vorming en samenstelling van de planeet Het wordt gepubliceerd in het tijdschrift de natuur temperen.

Lees ook:
Toont sterrenstelsels die miljarden jaren geleden zijn gevormd: ontdek de eerste afbeelding van de James Webb-telescoop

de eerste

“Toen we de gegevens eenmaal zagen, was het duidelijk dat we ermee te maken hadden Geweldige ontdekkingDominique Petit de Laroche, een UNIGE-onderzoeker, co-auteur van de studie en lid van PRN PlanetS, verheugde zich. “Dit is de eerste keer dat koolstofdioxide duidelijk is gedetecteerd op een planeet buiten het zonnestelsel.”De onderzoeker voegt op de .website toe NASA.

Kom op adem – Webb heeft het eerste duidelijke bewijs van kooldioxide (CO2) in de atmosfeer van een planeet buiten ons zonnestelsel vastgelegd! WASP-39 B is een gasreus die dicht rond een zonachtige ster op 700 lichtjaar afstand draait: https://t.co/FenLqV6HSo pic.twitter.com/abJvqxfLdG

—NASA Webb-telescoop (@NASAWebb) 25 augustus 2022