Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoornvliesprothese in het Universitair Ziekenhuis van Montpellier: de patiënt kon een week na de operatie weer zien

Veel succes en hoop: patiënt Julien M, die op 10 november vorig jaar geopereerd werd in het Universitair Ziekenhuis van Montpellier, kreeg weer zicht in zijn rechteroog, terwijl zijn hoornvlies beschadigd was door een reeks herpesinfecties. Vanmorgen had hij een volledig zicht: 10! Opluchting na de perikelen die een tweede bezoek aan de compound noodzakelijk maakten, op 11 november. Professor Dayne, die de revolutionaire hoornvliesprothese van Israël in een klinische proef installeerde, blijft voorzichtig.

Het ooglid is nog gezwollen en het oog is gevoelig voor licht. Maar Julian M, 38, uit de regio Bordeaux, heeft het zicht in zijn rechteroog teruggekregen dat hij in de loop der jaren verloor na een opeenvolging van keratitis. Ze werd op 10 november vervangen door een kunstmatig hoornvlies dat in Israël was uitgevonden nadat het was beschadigd. Professor Vincent Daine, hoofd van de afdeling Oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Montpellier, realiseerde zich: gerechtelijke tussenkomst Met de hulp van haar collega Fanny Babu werd ze vijfde in de wereld (drie in Israël en één in Parijs) als onderdeel van een klinische proef waardoor twee Franse centra het konden oefenen, en zeven operaties zijn gepland in Montpellier voor eind 2022 .

Deze dinsdagochtend heeft hij een 10/10, ongehoord bij een hoornvliestransplantatie

“Hij kreeg maandag 5 tienden terug en deze dinsdagochtend heeft hij 10/10, ongehoord met een hoornvliestransplantatie, het is veelbelovend.”merkt professor Dane op die stelt dat: “Het duurt een jaar om het resultaat te consolideren.” “Het is alsof ik jaren onder water ben geweest en daar mijn eigen zuurstof heb gevonden”Van zijn kant motiveert hij de geopereerde patiënt, die aan het einde van de week naar huis moet, voordat het oogheelkundig team van het CHU hem rigoureus volgt.

Bewustwording creëren via een tv-programma

Gezicht “Echte ups en downs” en het onbekende Nieuwe chirurgische apparaten.Julian M. Op 11 november onderging hij echter een tweede operatie: “Het was erg stressvol omdat er veel gewacht moest worden. We moesten het hoornvlies terugplaatsen, de punten aanspannen en staaroperaties doen in dit oog vanwege de opeenvolgende infecties, hoewel het in het begin geen noodgeval was, maar het voorkwam de apparaat niet op zijn plaats worden gezet”, zegt professor Dayne, die in januari of februari een tweede patiënt hoopt te opereren.

De kandidaat zal precies worden gekozen: “We moeten zeer alert zijn op de inclusiecriteria”, benadrukt Vincent Daine, die zich herinnert dat het apparaat niet voor mensen met AMD is, “is niet het netvlies”, benadrukt.

“onleefbaar geworden”

Julien M., die is opgevolgd in het Purdue University Hospital, heeft de huidige behandelingen stopgezet, en “zeer gemotiveerd” : “Sinds mijn 23e ging mijn gezichtsvermogen achteruit en dit fenomeen verergerde een jaar lang. Ik zag slechts een glimp. De lasers en injecties die ik kreeg gaven niets, ik werd onleefbaar, ik schonk mezelf een glas in en het water was stromend in de buurt “Het verklaart dertig dingen. “Vanwege de ogen, bijwerkingen, hoofdpijn en overgevoeligheid voor licht konden we niet meer naar buiten, al was het maar om te fietsen en naar het strand te gaan”, herinnert zijn metgezel zich.

Ik leef weer, maar ik plan geen lange termijn

Julian kreeg weer hoop dankzij de media: “Ik keek naar een programma waarin over deze prothese werd gesproken, ik belde het Israëlische bedrijf dat me naar het Universitair Ziekenhuis van Montpellier had geleid. Dus ik sloeg de kans dubbel! Ik zag het weer, maar ik ben niet van plan voor de lange termijn weet ik dat we in een klinische proef zitten.”

Het kunstmatige hoornvliesavontuur en de klinische proef uitgevoerd in het Universitair Ziekenhuis van Montpellier zullen het onderwerp zijn van communicatie met 6e Montpellier Oogheelkunde Dag, een bijeenkomst gewijd aan professionals, op 20 november in Corum in Montpellier.
READ  Deze foto's laten de gevolgen van hittegolven zien