Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De maan bevat genoeg zuurstof om 8 miljard mensen 100.000 jaar te laten ademen

In de atmosfeer van onze maan is er niet genoeg zuurstof om te ademen. Maar onderzoekers geloven dat de bovenste laag van het oppervlak van de satelliet, bestaande uit de beroemde regoliet, genoeg van dit element zou kunnen bevatten dat nodig is voor menselijk leven om kolonisatie mogelijk te maken. Zolang je het maar kunt uitpakken!

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Ruimtekolonisatie: natuurlijke schuilplaatsen onder het oppervlak van Mars en de maan
Een recente studie bevestigt het idee dat lavatunnels onder het oppervlak van Mars en de maan uitstekende beschutting zullen bieden aan toekomstige ruimteverkenners.

Een grote stap voorwaarts. Dan een klein stapje terug. Dit is het ritme dat enkele maanden geleden werd gegeven aan de wals die ons weergalmt naar maan. Zelfs als het hoofddoel blijft: een bemande basis voor de lange termijn bouwen op onze natuurlijke satelliet. Terwijl NASA Uitstel van de deadline voor Artemis-programma tot 2025China en Rusland zijn van plan om te starten bouw maanstation vanaf 2026. Voor die tijd zal het nodig zijn om de beschikbaarheid van enkele vitale hulpbronnen te garanderen. Water natuurlijk. maar ookZuurstof.

ik herinner me datAtmosfeer wij hebben maan zwak. Voornamelijk samengesteld uit:waterstof, van neon- en argon. Terwijl, wat de mens nodig heeft, bovenal… zuurstof is. En inderdaad, sommigen denken aan oplossingen voor de productie op locatie. De European Space Agency (ESA), bijvoorbeeld, evenals de Australian Space Agency en NASA ontwikkelen technologieën die in staat zijn om het te extraheren uit de maanregoliet, deze laag rotsen, kiezelstenen, stenen of fijn stof die het oppervlak van de maan bedekt .

Omdat we op onze satelliet veel metaal met zuurstof: silica of oxiden handeling of zelfs magnesium, bijvoorbeeld. Gevonden in intacte originele vorm. Het is niet veranderd, zoals op onze aarde, door levende wezens die het in een paar miljoen jaar in geschikte grond zouden hebben veranderd.

READ  Covid-19 in Bretagne: het besmettingspercentage daalt overal, behalve in Finistere - Bretagne

Zuurstof extraheren door elektrolyse

Er zal dus op de maan een enorme voorraad zuurstof zijn. Hoe geweldig? OK, Volgens de onderzoekersDe regoliet zal voor ongeveer 45% uit zuurstof bestaan. Maar als we alleen naar de oppervlakte kijken – omdat het nog steeds moeilijk te zeggen is wat er in de diepe rotsen zit – bevat elke kubieke meter regoliet gemiddeld 1,4 ton mineralen. of het equivalent van 630 kilogram zuurstof. Het is voldoende om een ​​persoon ongeveer twee jaar te laten ademen.

Ervan uitgaande dat de regoliet tussen de tien meter diep is, zou de maan acht miljard menselijke kolonisten van voldoende zuurstof kunnen voorzien om ongeveer 100.000 jaar te leven. Een getal dat getemperd kan worden door de efficiëntie waarmee onze ingenieurs zuurstof uit de regoliet kunnen halen. Want om dit kostbare item terug te krijgen, zal het nodig zijn om veel te verzamelenenergie Om de hechte relaties die hij aangaat te verbreken. via elektrolyse, bijvoorbeeld.

Op aarde genoeg zuurstof volop in de lucht dat we inademen, als bijproduct van elektrolyse. Op de maan wordt het het belangrijkste product. De onderzoekers zijn van plan het proces duurzaam te maken door te vertrouwen opzonne energie, Vooral. Het lijkt echter niet zo eenvoudig. Want voordat elektrolyse kan plaatsvinden, moeten de metaaloxiden op de maan in vaste vorm omgezet kunnen worden in vloeibare vorm. Beginnend vanaf de hitte, onder andere. Dit gebeurt op de grond. Maar om alle nuttige apparatuur naar de maan te krijgen en daar aan het werk te krijgen, is vandaag nog steeds een uitdaging.