Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoop op netvliestransplantatie..

Hoop op netvliestransplantatie..

Cellen van patiënten die aan verschillende ziekten lijden, worden bestudeerd. Het doel van de verschillende laboratoria is om de mechanismen van bepaalde aandoeningen te begrijpen en nieuwe therapeutische methoden te identificeren.

Oog Het is een orgaan dat zeer geschikt is voor celtherapie Stamcellen. Het is gemakkelijk toegankelijk en kan ermee worden gedeeld de hersenen Een immunologisch voordelig kenmerk: een verlaagd risico op afstoting bij transplantatie.” benadrukt Olivier Gouraud, teamleider bij het Vision Institute en directeur van Inserm-onderzoek. Zeer krachtige beeldvormingstechnieken maken het mogelijk om de verschillende lagen van het netvlies te zien, evenals chirurgische technieken om cellen onder het netvlies te transplanteren.

Eindelijk, Mensenoog Het deelt met mensapen een specifieke anatomie: de aanwezigheid van de macula waarin de meeste fotoreceptoren van kegeltjes geconcentreerd zijn, die in het dagelijks leven worden gebruikt voor het gezichtsvermogen.

“Een miljoen van cellen Ze zijn geconcentreerd op deze paar millimeters van het oppervlak. Omdat we pas blind worden als al deze cellen niet meer werken, is het mogelijk om het gezichtsvermogen te herstellen als we tenminste een deel ervan kunnen vervangen…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 83% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Kanker: omgevingsfactoren