Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderdzesendertig landen, waaronder Ierland en Hongarije, hebben ingestemd met een minimumbelasting van 15% op multinationale ondernemingen.

Een “belangrijk” besluit, waarin de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) wordt geprezen. Honderdzesendertig landen zijn overeengekomen om een ​​minimumbelasting van 15% op te leggen aan multinationale ondernemingen, zo maakte de organisatie vrijdag bekend, na de demonstraties in Ierland, Estland en Hongarije.

“De grote hervorming van het internationale belastingstelsel die vandaag in de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling is voltooid, zal ervoor zorgen dat vanaf 2023 een minimumbelastingtarief van 15% van toepassing is op multinationale ondernemingen.”Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in een verklaring. Deze 136 landen, waaronder de landen van de Europese Unie, China, India en de Verenigde Staten, zijn goed voor 90% van het mondiale BBP. Dankzij deze minimale belasting kunnen ze zo’n 150 miljard euro extra inkomsten genereren. Veel landen, waaronder voorMaar Kenia, Nigeria, Pakistan en Sri Lanka hebben zich niet bij deze overeenkomst aangesloten.

De omtrek van de tekst werd in juli gevonden. Het is nu een kwestie van technische normen stellen, maar het onderwerp van bittere onderhandelingen tussen landen met zeer uiteenlopende nationale belastingstrategieën.

Er is donderdag al een grote uitsluiting opgetreden met de menigte van Ierland en Estland, twee landen die terughoudend waren om hun initialen op tekst aan te brengen. Iers genaamd “Ja”‘Een grote stap vooruit’ Door Europees Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni, donderdag op Twitter.

Hongarije, het laatste EU-land dat nog een beslissing moet nemen, heeft vrijdag aangekondigd dat het zich ook bij de deal zal aansluiten, nadat het concessies heeft weten af ​​te dwingen. Boedapest, dat een vennootschapsbelastingtarief van 9% kent, is een van de staten die zich richt op fiscale aantrekkelijkheid.

READ  Een nieuwe speler in expresverzending arriveert in Frankrijk

Franse minister van Economie Bruno Le Maire verwelkomd ‘Een grote en beslissende prestatie’ Tijdens het Franse voorzitterschap van de Europese Unie, in de eerste helft van 2022, bevestigde ze haar wens om deze internationale overeenkomst in een rechtshandeling te vertalen.