Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De doelstelling voor ultrahoge snelheid voor 100% van de Fransen wordt eind 2022 bereikt

De doelstelling voor ultrahoge snelheid voor 100% van de Fransen wordt eind 2022 bereikt

De doelstelling voor ultrahoge snelheid voor 100% van de Fransen wordt eind 2022 bereikt

Het doel wordt bereikt: eind 2022 een zeer hoge snelheid voor 100% van de Fransen, inclusief 80% in glasvezel – en mogelijk meerDe staatssecretaris die verantwoordelijk is voor Digital, Cédric O.

tot 30 Mbit/s en soms zelfs tot 100 Mbit/s”maximale schaapskooiEind volgend jaar kan dat. Dit wordt in ieder geval bevestigd door Cédric O in het bijzijn van enkele honderden glasvezelfabrikanten tijdens de door Infranum georganiseerde “Very High Speed ​​Summer Universities”. De staatssecretaris legt uit dat dit een gezamenlijke inspanning is die moet worden gedeeld door lokale autoriteiten, fabrikanten en de staat.

Er wordt al bijna 10 jaar gewerkt en er is meer dan 20 miljard euro (inclusief 3,3 miljard aan overheidssubsidies en verschillende lokale gemeenschappen) in dit project geïnvesteerd, maar de cijfers zijn meer dan bemoedigend, schat de regering. Ongeveer 27 miljoen Franse gebouwen kwamen in het voorjaar van 2021 in aanmerking voor glasvezel, met tot 15.000 nieuwe woningen en bedrijven die elke dag glasvezel hun huis zien bereiken. Als dit tempo wordt aangehouden, wordt in de eerste helft van 2022 de grens van 80% van de in aanmerking komende bevolking overschreden.

Deze vooruitgang wordt steeds meer toegejuicht aangezien het aantal huishoudens in Frankrijk in 2013 werd geschat op 36 miljoen, vergeleken met 41 miljoen in 2022. Voor de Fransen die thuis niet onmiddellijk van glasvezel zullen kunnen profiteren, zal een alternatieve oplossing worden voorgesteld om een ​​snelheid te bereiken van minstens 30 Mbit/s en soms zelfs 100 Mbit/s voor glasvezel: kabel-, VDSL- of satellietnetwerk, vooral met de installatie van Konnect VHTS van Eutelsat, een nieuwe hoogwaardige satelliet die is ontwikkeld om zeer snelle toegang te bieden zelfs in de meest afgelegen hoeken.

READ  S&P 500 eindigt lager op Wall Street, Tesla daalt, energie herstelt - 16-05-22 22:44

Niet alles is echter rooskleurig met betrekking tot vezeldiffusie. Avica is onlangs gelanceerd De rode bal is voor operators die hun verplichtingen niet nakomen Laure de la Rodiere, het nieuwe hoofd van Arcep, betreurt het feit dat ongeveer 10% van de huishoudens in grote steden niet in aanmerking komt en in sommige gevallen nog veel meer. Evenzo zouden middelgrote steden eind 2020 gedekt moeten zijn en zes maanden na de deadline kwamen slechts vier van de vijf huishoudens in aanmerking. In RIP’s, d.w.z. landelijke gebieden van het gebied, werden de vezels zeer goed vermeerderd. Ongeveer twee miljoen huishoudens bevinden zich nog steeds in complexe communicatiemodi, waardoor het moeilijk te voorspellen is wanneer en hoe ze toegang zullen krijgen tot glasvezel. Ook zijn er besprekingen gaande om deze complexe situaties onderwerp van nieuwe overheidssubsidies te maken.

Ter herinnering, het land heeft toegezegd voor iedereen goede breedband te zullen bieden, dat wil zeggen meer dan 8 Mbit / s die in 2020 over het hele grondgebied kan worden bereikt. Eind 2022 zal elk Frans huishouden snelheden moeten halen van meer dan 30 Mbit / s, waarvan de meerderheid (80%) via optische vezels bereikt en uiteindelijk het uiteindelijke doel van het hogesnelheidsplan van Frankrijk: glasvezel beschikbaar voor 100% van de Fransen in 2025. Als sommigen Avicca of zelfs Stéphane Richard leuk vinden zijn meer dan sceptisch over de levensvatbaarheid ervan, de regering en Arcep lijken niet op te geven in De huidige tijd in het licht van het werk in uitvoering.

Bron : echo