Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hogwarts Legacy: Xbox Series X |  S- en PS5-releases vergeleken met Digital Foundry |  Xbox One

Hogwarts Legacy: Xbox Series X | S- en PS5-releases vergeleken met Digital Foundry | Xbox One

Hogwarts Legacy is een groot succes. Vooral de game van Avalanche Software valt op door zijn art direction en uitgestrekte open wereld om te verkennen, en er zijn tal van manieren om ervan te genieten. Vandaag geeft Digital Foundry zijn volledige analyse van de verschillende versies van het spel en beschrijft hij de beschikbare grafische modi.

Tot 5 grafische modi beschikbaar!

Het minste wat we kunnen zeggen is dat de studio aan alle spelers heeft gedacht. Sterker nog, Hogwarts Legacy biedt maar liefst 5 verschillende grafische modi, waardoor iedereen het maximale uit zijn console en tv kan halen. Als uw apparaat is aangesloten op een 60Hz-tv die HDMI 2.1 niet ondersteunt, kunt u alleen genieten van de modi loyaliteitEn Nauwkeurigheid met ray tracing En prestatie.

In de resolutiemodus draait de game op 1728p met 30 frames per seconde, terwijl de resolutiemodus met raytracing op 1440p draait. Als de Fidelity-modus een redelijk stabiele 30 fps levert, is dit niet het geval met de ray tracing-modus die momenteel niet wordt aanbevolen door Digital Foundry.

De Performance-modus van zijn kant draait ook op 1440p, met enkele lagere grafische opties in vergelijking met de Resolutie-modus, zoals de dichtheid van vegetatie. De game draait hier op 60 fps, maar de framesnelheid is niet zo stabiel op de Xbox Series X-versie.Volgens Digital Foundry blijft de jitter bestaan, zelfs als je tv VRR-compatibel is.

Twee extra modi op HDMI 2.1-tv’s

Als je console is aangesloten op een VRR-tv en een HDMI 2.1-compatibele 120Hz-tv, kun je genieten van twee extra spelmodi. evenwicht Het is vergelijkbaar met de resolutiemodus, maar biedt een framesnelheid van 40 fps. U kunt dus genieten van een soepeler en responsiever spel.

READ  Officieel: binnenkort 4 Xbox-games naar PS5 en Switch, maar niet Starfield of Indiana Jones | X-Box

de stemming Hoge framesnelheid Hiermee kun je spelen met framesnelheden van meer dan 60 fps, maar met 1080p. In deze modus draait het spel over het algemeen tussen de 60 en 90 frames per seconde.

Er moet ook worden opgemerkt dat de game dynamische resolutie gebruikt in al zijn modi en dat de uiteindelijke weergave wordt opgeschaald dankzij FSR 1.

Betere prestaties op PS5

Als het gaat om het vergelijken van de Xbox Series X- en PS5-versies, concludeert Digital Foundry dat Hogwarts Legacy over het algemeen beter draait op PS5 dan de console van Microsoft. Framesnelheid in modi prestatieEn loyaliteit En evenwicht y is stabieler, terwijl mode Hoge framesnelheid identiek in beide media.

Experts wijzen er ook op dat de grafische kwaliteit van de verschillende modi ook identiek is.

Merk ook op dat het op deze twee apparaten ook mogelijk is om de framesnelheidslimiet uit te schakelen, maar dit is niet per se handig. Volgens Digital Foundry halen we vaak niet meer dan 5 fps in de verschillende modi, en het is duidelijk dat een VRR-compatibele monitor ten zeerste wordt aanbevolen voor gamen in deze omstandigheden.

Er is geen ray tracing op de Xbox Series S.

Zoals vaak het geval is, biedt de Xbox Series S geen ray tracing-modus. alleen modi prestatieEn loyaliteit En evenwicht Gevonden op de Microsoft Mini Console. De game draait op 792p in de Performance-modus en 1080p in de andere twee.

Net als op de Xbox Series X is de framesnelheid erg onstabiel in de Performance-modus, terwijl de Resolution-modus een aangenamere 30 fps levert. Digital Foundry stelt ook vast dat dit de beste modus is om Hogwarts Legacy op Xbox Series S te spelen.

READ  De Russische maansonde zendt zijn eerste gegevens uit voordat hij de maan bereikt

Al met al concludeerde Richard Leadbetter dat de PS5 over het algemeen redelijk presteert, maar dat de Xbox-versies momenteel “serieus werk” van de studio vergen. Digital Foundry zet ook vraagtekens bij de status van de Xbox One-, PS4- en Nintendo Switch-versies, gezien de ambities van de titel en de moeilijkheden om goed te werken op “next-gen” consoles.

Vergeet niet dat Hogwarts Legacy nu beschikbaar is op Xbox Series X | S en PS5 en wordt op 4 april verwacht op Xbox One en PS4. De Nintendo Switch-versie staat gepland voor release op 25 juli 2023.