Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe verslaafd (Badel) aan voormalige voetballers

De padel, een neef van tennis, gedijt goed in Frankrijk en is een favoriet tijdverdrijf geworden van veel pas gepensioneerde voetballers of stafleden van professionele clubs. Deze dinsdag, in Nice, kwamen sommigen van hen met elkaar in botsing tijdens het wisselbal. Een toernooi gewonnen door een paar dat een paar jaar geleden al medeplichtig was op aarde …

Na Christophe “Poussin” Meslin in 2018 en Serge Blanc in 2019, won Olivier Monterobio dinsdag de derde editie van het Tennis Challenge Tournament in de Nice Lawn Tennis Club. Een paar minuten nadat de voormalige speler van Nantes, Rennes of Lorient het racket had opgepakt dat hij de winnaar had beloofd, stapten de topwinnaars van het toernooi naar voren om te applaudisseren. Zij zullen de eersten zijn die hun naam op de lijst met toernooien in de categorie “Paddle”, die nieuw is, zullen plaatsen.

“We moesten het afvuren omdat ze allemaal verslaafd zijn aan het padelspel. Ze houden ook van tennis, maar de padel is zeer toegankelijk qua praktijk, we gaan erg snel en ze zijn er allemaal bij betrokken geweest”, aldus het toernooi. organisator Frank Triviaux. “Didier Deschamps is een van de pioniers op het gebied van discipline. Aan de Cote d’Azur komen veel voetballers samen om daar te spelen en we hebben vandaag een aantal felle wedstrijden gehad.” Sommigen hebben zichzelf gered door zich te concentreren op één discipline zoals Benjamin Nevet, Louis Saha (tennis) of Eric Roy (Baddle), anderen hebben op beide tafels gescoord met het risico van een fysieke jacht zoals René Marseille, een voormalige speler van OGC Nice, of meer In het been van Sylvain Wiltord is hij uitbundig, afwisselend klei en kunststof.

READ  Analyse Laurent Hess: 'Dopraz zette Khazari eindelijk in zijn beste rol'

Grote winnaar Squillaci-Givet-paar

Aan het eind van de dag won het duo Sebastian Squellacci-Gael Gieve de finale. Het voormalige middenscharnier van AS Monaco wordt gebruikt om samen te spelen. “Het was Gayle die me op een dag aanbood om een ​​spel te gaan spelen en ik was er meteen verslaafd aan, en gaf als eerste commentaar. Het is een sport waar je snel plezier hebt, geweldige tijden hebt. Ik speel dat niet meer, ik speel twee of drie keer per week, ik heb nooit meer gevoetbald.”

Gaël Givet werd uitgeschakeld in de groepsfase van de Tenniskampioenschappen en was meer succesvol aan de tweede tafel. “Tennis is stressvoller en traumatischer, hij leert de inwoner van Arles kennen. Ik was een tennisser, maar sinds ik de padel leerde kennen, speel ik alleen dat. Toto (Squelache) heeft nog nooit tennis gespeeld en hij doet het goed in de padel”, vervolgt de geïnteresseerde: “Het is meer vreugde en het behouden van de collectieve kant.”

Dominique Arribagé, een voormalig speler en coach van Toulouse, verheugd over de opkomst van Téfécé naar de elite, koos ervoor om zich te concentreren op het grootste racket. “Toen ik stopte met mijn carrière, speelde ik tennis. Voor degenen die met het racket omgaan, is er een bepaald gemak met de estafette die meteen heel interessant wordt. Het is een kleiner formaat, vereist minder technologie en we genieten er heel snel van. Zodra we begrijp een spel met vensters, het geeft ons zeer goede gevoelens.”

Sebastian Squilacci en Gail Jevitt
Sébastien Squillaci en Gaël Givet © RMC Sport

Van spelers tot club

Zozeer zelfs dat de huidige adviseur van Amazon Prime van plan is een club thuis te openen, in de Roze Stad. “Er zijn al drie grote clubs in Toulouse, maar er is ruimte voor anderen omdat ze goed samenwerken met ons. We zitten dicht bij Spanje, het is de tweede nationale sport”, legt Aribagy uit. Sebastian Squillaci merkte dit tijdens zijn tijd bij Sevilla (2008-2010): “Ze speelden daar al jaren toen ik aankwam. In de residenties in Spanje, toen we enkele tennisbanen in Frankrijk aanlegden, installeerden ze padel rechtbanken, Jongeren spelen daar al heel vroeg.

READ  'Het is zijn tweelingbroer die speelt'... Hoe Wijnaldum in drie maanden van super rookie naar superflop ging

De kloof tussen buurlanden op het gebied van discipline blijft groot, maar wordt kleiner. “Het explodeert in Frankrijk”, zei de voormalige internationale verdediger (23 caps). “Aan de Cote d’Azur is het moeilijk om stadions te boeken, ze zitten vaak vol. Ik denk dat het een baan is die leuk kan zijn.” Van daaruit zal hij ook Gaël Givet lanceren, de pionier van het Dominique Arribagé-project. “Ik heb me in Arles gevestigd en de vergunning is ingediend om mijn eigen padelclub op te richten en we hopen te beginnen met werken zodat de club over acht of tien maanden haar deuren kan openen. Er is waanzin, maar ik hou er vooral van. Ik wil dat een club me vriendelijk ziet, zelfs als er een competitieve geest is, want we beginnen een wedstrijd om hem te winnen.” Met meer uren training erbij, zou het tijdens de komende editie moeilijk moeten zijn om het voormalige Monaco-duo te verdrijven.