Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe verklaren we de “hausse” van zaken tussen 15 en 30 jaar gedurende twee jaar?

Het is een duidelijke uitspraak. “Sinds de gezondheidscrisis in verband met Coronaviruswas er een toename van 30% in verzoeken om counseling voor eetstoornissen”, aldus een rapport van Lady Thierry, president van Endat-TCAStichting Eetstoornissen Ondersteuning Anorexia, boulimia en eetbuistoornis). Toename als psycholoog Isabel Siack, die gespecialiseerd is in deze aandoeningen, merkte in haar kantoor op: “Er was… Boom aan het einde van de eerste insluitingmaar het was echt een knaller met eindeloze semi-sluitingen in het najaar van 2021.”

Het is niet verwonderlijk dat volgens deskundigen vooral de leeftijdsgroep van 15-30 jaar door dit fenomeen wordt getroffen. Professor Natalie Goddart, vice-president, legt uit: Netwerk van Ile-de-France TCA hoofd Franse Federatie van Anorexia en Boulimia (Fab). Maar ook omdat tijdens de adolescentie, waarin men zijn identiteit opbouwt in relatie tot anderen, en in de jaren voorafgaand aan het gezinsleven, sociale banden een zeer belangrijke rol spelen.

Ze werden van hun vrijheid beroofd en gecompenseerd met voedsel.

Als stress door de gezondheidscrisis in verband met de COVID-19-pandemie een van de oorzaken is van eetstoornissen, blijft de belangrijkste boosdoener opsluiting. “Beperkte klap, onbeperkte klap, semi-beperkte klap, avondklok, enz. Dit heeft grote verstoringen veroorzaakt in het dagelijks leven van jongeren”, zegt Isabel Siak, auteur van het boek.Zo’n vitaal gevoel van onveiligheid. Sommigen wisten zich aan te passen en een nieuw ritme te vinden, anderen niet. “De psychiater roept een aperitief op afstand op, zeer frequente verzoeken om afhaalmaaltijden of zelfs ‘jonge mannen die hun voedselbalans hebben verstoord door hun terugkeer naar hun familie’. De symptomen van degenen die al aan ED lijden, kunnen dus verergerd zijn en degenen die een problematische relatie met Enigszins met voedsel kunnen deze diagnosticeerbare aandoeningen hebben ontwikkeld.

READ  Wetenschappers schatten in een onderzoek dat er nog meer dan 9.000 soorten bomen te ontdekken zijn

“Ze werden van vrijheid of sociale banden beroofd, ze verloren compensatie voor voedsel, de laatste tonic waar ze toegang toe hadden”, analyseert Lady Thierry met betrekking tot gevallen van te veel eten. Anorexia en boulimia-stoornissen zijn eerder het gevolg van verlies van structuur, dagelijkse rituelen en grenzen. “Sommigen beginnen dingen te eten die ze voorheen nooit zouden hebben gegeten. Een van mijn patiënten at ’s ochtends ijs”, bijvoorbeeld de persoon wiens Endat-TCA publiceerde Eetbuistoornis in 100 vragen/antwoorden. Zo merkt Lady Thierry op dat eetstoornissen kunnen worden veroorzaakt door ‘de behoefte om de controle terug te krijgen, met name over het eigen lichaam, door middel van voedsel’.

Traanzorg en stressvolle teams

Deze beperkingen zorgden er ook voor dat patiënten niet goed verzorgd konden worden. met reisverboden, Nazorg voor mensen die al een eetstoornis hebben “Het was ingewikkeld, zelfs met videoconsulten”, legt Lydie Thierry uit. En patiënten die eetstoornissen begonnen te krijgen, konden geen vroege zorg krijgen. Tegenwoordig worden diensten geconfronteerd met een zeer grote toename van verzoeken om ondersteuning. Het aantal patiënten is groter, evenals de ernst van de aandoeningen”, aldus Natalie Goodart. Psychologe Isabel Siak beweert dat ze steeds meer gevallen van anorexia en boulimia ziet “waarbij patiënten zichzelf vijf keer per dag laten overgeven.”

Zorgteams zijn uitgeput omdat deze situaties meer personeel, meer tijd en meer ondersteuning vergen. “De resultaten, mensen met ED vinden het erg moeilijk om zorg te krijgen en hun toestand verslechtert. Het is een vicieuze cirkel”, betreurt de professor.

Werken op afstand en snacks

Zou het einde van de opsluiting het probleem kunnen oplossen? Het account was zonder werk op afstand, wat veel voorkomt in een groot aantal bedrijven. “Medewerkers nemen op elk moment hun lunchpauze en eten op de automatische piloot achter hun computer”, merkt Lydie Thierry op. Ze maken zich los van de sensaties van voedsel, volheid en verzadiging. Dit leidt tot snacken. »

READ  Regelmatige lichamelijke activiteit beschermt tegen luchtweginfecties

FFAB-voorzitter Natalie Goodart herinnert zich dat het altijd mogelijk is om je huisarts, kinderarts, kinderpsychiater of zelfs de hotline te bellen. Luisterinformatie voor anorexia en boulimia op 0810 037 037. Op donderdag, Werelddag voor eetstoornissen, riep rechtenadvocaat Claire Haddon premier Elizabeth Bourne op om een ​​noodplan voor geestelijke gezondheid te ontwikkelen voor jonge mensen die worden geconfronteerd met de ‘zwaarte van de situatie’. ‘, rekening houdend met het feit dat er ‘grotendeels onvoldoende’ middelen worden gebruikt.