Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe profiteert u van hogere rentetarieven?

geconfronteerd met terugkeerinflatie in de eurozoneDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten per direct een einde te maken aan een lange periode van lage rente Sinds de zomer van 2022 heeft het zijn hoofdprijzen meermaals verhoogd. Met deze paradigmaverschuiving worden sommige vormen van financiële steun winstgevender voor spaarders. Een nieuwe deal kan ertoe leiden dat ze hun arbitrage wijzigen…

Beter contant betalen

De eerste reactie is veranderen in Spaarboekjes organisatie, te beginnen met Livret A, maar ook zijn kleine broertje, Livret de développement Permanent et Solidaire. Vrijgesteld van inkomstenbelasting en sociale lasten zagen deze handboeken hun jaarloon, deels gekoppeld aan inflatie, Sinds begin 2022 is het verdubbeldtot 2% sinds 1Vers Augustus. Er wordt nog een stijging van 1 verwachtVers februari 2023.

Personen onder een bepaald inkomensniveau kunnen het ook hebben Het spaarboekje van het volk. Het heeft dit jaar ook zijn tarief zien stijgen, het is nu 4,6% netto (het was 1% in januari), dus er is ook geen inkomstenbelasting of sociale zekerheidsbijdragen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Vijf tips om te beleggen in tijden van inflatie

Een loonpeil dat ruim boven de boeken van gewone banken ligt, namelijk gemiddeld 0,22% in september 2022, volgens de laatste gegevens Gepubliceerd door de Bank of France (was 0,09% in juli 2022).

Hoewel sommige van hen gedurende een beperkte periode gesubsidieerde tarieven aanbieden aan nieuwe klanten, is hun winstgevendheid na belastingen verre van vergelijkbaar met die van gestructureerde spaarrekeningen. “met maximaal 1% tot 1,2% van het totale jaarlijkse rendement”zegt Yves Gambart de Liniers, adviseur vermogensbeheer.

READ  200.000 abonnees minder in 3 maanden: 100 miljoen mensen kijken Netflix met co-codes over de hele wereld, komt het systeem binnenkort ter discussie?

Een gunstigere context voor eurogeld

Nog een rentedragende steun: Eurogeld uit contractenLevensverzekering. Hun loon daalde in 2021 gemiddeld tot 1,30% na aftrek van administratiekosten (maar exclusief sociale lasten en inkomstenbelasting), zo blijkt uit cijfers van France Assureurs.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Oktober, de maand die Livret A. pech bracht

De huidige rentestijging zou de verzekeringsmaatschappijen echter in staat moeten stellen dit te doen “Beste prestatie komende jaren”Eric Rosenthal, plaatsvervangend algemeen directeur sparen en financiële diensten bij Apicil. Hoewel de rendementen voor 2022 voor het eurogeld nog niet definitief zijn, meent hij van wel ‘Verzekeraars gaan eind 2023 het tarief dat leden betalen in hun Eurofund verhogen’.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Stijgende rentetarieven destabiliseren levensverzekeringen

Het is namelijk het rendement op de algemene activa van verzekeringsmaatschappijen, voornamelijk bestaande uit obligaties (schuldbewijzen), die het jaarlijkse rendement van het fonds in euro bepaalt. De huidige stijging van de rente laat ze echter toe “om zichzelf op beter betalende obligaties te zetten”zegt Yves Gambart de Liniers.

Je hebt nog 46,56% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.