Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe lang moet je echt op een hometrainer zitten om af te vallen?

Hoe lang moet je echt op een hometrainer zitten om af te vallen?

Een van de oefeningen die het beste werkt voor cardio en gewichtsverlies is zonder twijfel de hometrainer. Je moet altijd 10 tot 20 minuten cardio in je trainingsprogramma opnemen, te combineren met de oefeningen die je personal trainer voorstelt. Maar waar we het hier over hebben, is hoeveel tijd je nodig hebt op een hometrainer om af te vallen.

Om dit te doen, moeten we het in context plaatsen. Een hometrainer is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke apparaten om te trainen, af te slanken of te versterken. Of je hem nu thuis hebt of in de sportschool, een hometrainer kan je helpen weer in vorm te komen als je een routine volgt en deze op de juiste manier gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat een hometrainer afvalt?

Een van de meest populaire manieren om cardio-oefeningen uit te voeren, is een hometrainer, samen met een loopband of elliptische trainer. Als je gewicht wilt verliezen en vetophopingen op je lovehandles of andere delen van je lichaam wilt verwijderen, moet je een deel van je training besteden aan cardio-oefeningen. De tijd die nodig is om af te vallen op een hometrainer kan variëren, afhankelijk van onder andere uw familiegeschiedenis, eetgewoonten, trainingsfrequentie en -intensiteit. De meest effectieve manier om af te vallen op de fiets is echter het volgen van een HIIT-routine.

Voorbereiding: lichaamshouding, handstang en stretching

Zorg er eerst voor dat je fiets perfect is om aan je trainingsprogramma te beginnen. Zet het zadel op heuphoogte en het stuur zo dat je rug recht is en je niet hoeft te bukken. Ga stevig op de stoel staan ​​en plaats uw voeten op de pedalen zodat u er moeiteloos bij kunt zonder uw knie volledig te strekken.

READ  Onderzoekers bereiden zich voor om 'kwantumlicht' te manipuleren
Gratis foto’s

Begin met 25 minuten non-stop

Begin de sessie met 25 minuten trappen in een gestaag tempo. Hierdoor kun je jezelf tempo geven en in hetzelfde tempo blijven, terwijl je calorieën verbrandt en spieren opbouwt. Uithoudingsvermogen is hierbij een sleutelfactor, ook al vind je het in het begin moeilijk om ongeveer een half uur te trappen en hetzelfde ritme aan te houden, het is erg belangrijk dat je volhoudt zodat je lichaam geleidelijk aan sterker wordt.

Houd 15 minuten inspanning vol

Op dit punt gaan we intervaltraining doen. Met andere woorden, we wisselen 30 seconden inspanning en 30 seconden herstel af, enzovoort gedurende 15 minuten. Op deze manier verbrandt je lichaam veel meer calorieën, wordt het gemotiveerd om te sporten en fitter te worden, je grenzen te testen en te verleggen.

Eindig in 5 minuten op elk normaal tijdstip

Zodra u 15 minuten intervaltraining hebt voltooid, kunt u terugkeren naar uw normale tempo. Maar dat betekent niet dat je moet stoppen met trappen! Ontspan, controleer uw ademhaling en blijf nog vijf minuten gestaag trappen zonder te stoppen tot de laatste minuut om uw hartslag te verlagen en uw lichaam te laten herstellen.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie de mening van een gezondheidsprofessional niet vervangen.