Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Artemis-missie: Orion-ruimtevaartuig “overtreft verwachtingen” van NASA

Drie dagen nadat het naar de maan was opgestegen, stond het ruimtevaartuig Orion bekend om zijn “indrukwekkende prestaties”. Het is al 320.000 km van de aarde verwijderd.

BronDeDe terugkeer van de mens naar de maan lijkt op schema te liggen. prestaties van het Orion-schip, Drie dagen onderweg naar de maan Na het opstijgen vanuit Florida overtrof het de verwachtingen van de teams van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. “We hebben elkaar vandaag ontmoet om de prestaties van het Orion-schip te bekijken […]Mike Sarafin, die de leiding heeft over deze missie genaamd Artemis 1, zei tijdens een persconferentie.

De vier zonnepanelen van het ruimtevaartuig, die ongeveer vier meter lang zijn, zijn correct ingezet en “leveren meer vermogen” dan verwacht, zei Jim Jeffrey, hoofdofficier van Orion bij Johnson Space Center in Houston. Daar, in Texas, bevindt zich de controlepost van waaruit het schip wordt bestuurd. Orion is al ongeveer 320.000 km van de aarde verwijderd en bereidt zich voor om de eerste stoten uit te voeren van de vier stoten die tijdens de missie zijn geprogrammeerd met behulp van zijn motoren.

Deze manoeuvre, die vroeg op maandag 21 november zal plaatsvinden, zal het ruimtevaartuig ongeveer 100 kilometer van het maanoppervlak brengen om te profiteren van de zwaartekracht. Aangezien dit achter de andere kant van de maan zal gebeuren, wordt verwacht dat NASA het contact met het ruimtevaartuig ongeveer 35 minuten zal verliezen. “We zullen enkele van de Apollo-landingsplaatsen passeren”, zei Jeff Radigan, NASA-vluchtdirecteur, zelfs als ze in de schaduw staan. Een video van het viaduct zal later worden vrijgegeven.

De terugkeer is gepland op 11 december

Vier dagen later zal een tweede reeks motoren Orion in een verre baan om de maan brengen. Het schip zal tot 64.000 kilometer erachter zweven – een record voor een bewoonbare capsule. Het zal dan beginnen aan zijn reis terug naar de aarde, waar het op 11 december, iets meer dan 25 dagen na de reis, zal landen in de Stille Oceaan.

Het succes van deze missie hangt af van de toekomst van Artemis 2, die astronauten rond de maan zal brengen zonder te landen, en vervolgens Artemis 3, die uiteindelijk de terugkeer van mensen naar het maanoppervlak zal bepalen. Deze missies zullen officieel plaatsvinden in respectievelijk 2024 en 2025. In feite zou deze nieuwe capsule de komende jaren astronauten naar de maan moeten brengen – de eerste die voet op het oppervlak zet sinds de laatste Apollo-missie in 1972. Deze eerste testvlucht, zonder bemanning aan boord, moet eerst worden uitgevoerd om er zeker van te zijn het voertuig veilig is.

Lees ookNASA heeft een asteroïde uit koers geslagen tijdens een grondverdedigingstest

Zoals Mike Saravin vrijdag uitlegde, waren er bij de lancering al 10 nauwkeurige wetenschappelijke satellieten ingezet, maar de helft had technische of communicatieproblemen. Deze experimenten, die afzonderlijk worden uitgevoerd door onafhankelijke teams, hebben geen invloed op de hoofdtaak.


READ  Studie van het Universitair Ziekenhuis van Toulouse toont aan dat vaccinatie meer beschermt tegen infectie met het Covid-19-virus