Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe kan het worden verzacht in quarantaine?

Rond de leeftijd van 30 of 40 jaar zul je waarschijnlijk fijne lijntjes en rimpels op je gezicht zien verschijnen, vooral rond de ogen en het voorhoofd. Een van de eerste soorten rimpels die verschijnen, zijn ‘kraaienpootjes’, die hun naam verdienden omdat ze, je raadt het al, lijken op gerimpelde kraaienpootjes. Het hoort natuurlijk bij het natuurlijke verouderingsproces, maar sommige mensen willen deze neiging zoveel mogelijk verminderen. Vraagt ​​u zich af hoe u kraaienpootjes kunt verminderen? Hoewel dure behandelingen zoals lasers en Botox een enorm verschil kunnen maken bij het gladstrijken van de textuur van je huid, is deze aanpak niet voor iedereen weggelegd.

Voor degenen die rimpels liever op een minder agressieve, meer holistische manier behandelen, zijn levensstijlbenaderingen die het uiterlijk van kraaienpootjes kunnen helpen verminderen: het nemen van collageenproteïne, het gebruik van actuele ingrediënten zoals retinol en vitamine C, en indien mogelijk microneedling. .

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn rimpels die zich vormen in de ooghoeken en zich uitstrekken langs de haarlijn en het voorhoofd. Ze vallen het meest op als je lacht of staart, twee uitdrukkingen die bijdragen aan hun vorming. Hoewel mensen van alle leeftijden een zekere mate van rimpels kunnen ervaren, hebben oudere mensen over het algemeen meer opvallende lijntjes en rimpels. De kraaienpootjes die we bij jonge mensen zien, zijn ‘dynamisch’, dat wil zeggen dat ze verschijnen wanneer iemand zijn gezicht beweegt. Maar bij oudere mensen zijn kraaienpootjes vaak dynamisch en “statisch”, dat wil zeggen, ze verschijnen zelfs wanneer de gezichtsspieren in rust zijn. Op welke leeftijd verschijnen kraaienpootjes? Expressielijnen beginnen zich meestal te ontwikkelen als ze in de twintig zijn en de meeste mensen merken ze als ze in de dertig zijn.

Zijn kraaienpootjes soms aantrekkelijk?

ja ! Dit brengt een goed punt naar voren: je hoeft niet per se te proberen kraaienpootjes uit te wissen of bang te zijn dat ze zich vormen. Sommigen vinden dat fijne lijntjes en rimpels rond de ogen erg vleiend zijn en iemands persoonlijkheid laten zien, omdat ze aangeven dat iemand veel lacht en lacht.

de redenen

Wat veroorzaakt kraaienpootjes? Net als andere soorten rimpels, ontstaan ​​kraaienpootjes normaal en natuurlijk wanneer de huid rond de ogen op bepaalde plaatsen wat van haar volume en elasticiteit verliest. Droogte, zoals een droge huid in de winter, kan ook het uiterlijk van kraaienpootjes verergeren, omdat het het mollige uiterlijk van de huid vermindert. Helaas is de huid rond de ogen over het algemeen dunner en droger dan andere delen van het gezicht, waardoor rimpels hier het eerst ontstaan.

READ  4 soorten oefeningen voor 40 jaar en ouder

Specifieke natuurlijke oorzaken van kraaienpootjes zijn:

Herhaalde gezichts- en spierbewegingen, waaronder lachen, glimlachen, knipperen en loensen.

Natuurlijke afbraak van collageen (verlies van collageeneiwit in de huid)

Effecten van overmatige blootstelling aan de zon op de huid (UVA- en UVB-stralen) of zonnebanken

Andere vormen van effecten van vrije radicalen, zoals roken en vervuiling.

Veel voorkomende behandelingen

Dermatologen behandelen kraaienpootjes op verschillende manieren, waaronder het gebruik van huidvullers, lasertherapie en Botox-injecties. Hoewel deze behandelingen effectief kunnen zijn bij het verminderen van rimpels en de kans op nieuwe rimpels verkleinen, zijn ze duur en meestal niet nodig. Ook cosmetische behandelingen waarbij lasers, injecties en peelings worden gebruikt, brengen bepaalde risico’s met zich mee, zoals bijwerkingen, roodheid, irritatie en zelfs verergering van hangende ogen. Ten slotte hebben rimpelbehandelingen bij overmatig gebruik de neiging om uw gezicht een stijve, kunstmatige uitstraling te geven die niet erg aantrekkelijk is.

levensstijl benadering

Hoe rimpels verminderen en de elasticiteit van uw huid verbeteren? Je kunt deze levensstijltechnieken proberen. Zoals altijd dient u uw arts te raadplegen voordat u met een dieet of levensstijl begint.

1. Meerdere collageeneiwitten

Collageen is een type structureel eiwit dat bestaat uit gekoppelde aminozuren en is verantwoordelijk voor het vormen van het bindweefsel dat door het hele lichaam wordt aangetroffen, inclusief de huid, gewrichten en pezen. Als het gaat om het helpen bestrijden van rimpels zoals kraaienpootjes, is collageen een van de beste supplementen om naar te kijken, omdat het helpt de huid stevig, elastisch, glad, stevig en gelijkmatig te houden. Na de leeftijd van 30 jaar produceert ons lichaam van nature minder collageen en factoren zoals overmatige blootstelling aan de zon, vervuiling en slechte voeding leiden tot collageenverlies. Daarom kunnen collageensupplementen helpen de bouwstenen te leveren die het lichaam nodig heeft om zijn eigen collageen te produceren en kraaienpootjes te verminderen. Veel mensen die gedurende een aantal maanden regelmatig collageensupplementen gebruiken, merken dat hun huid er over het algemeen steviger, voller, meer gehydrateerd en gezonder uitziet dan dat ze een droge of “klonterige” huid hebben.

READ  Wat zal er gebeuren tijdens de zombie-invasie in de Verenigde Staten?

Wat is het beste collageen voor de huid? Type I collageen is verreweg het meest voorkomende type collageen in het menselijk lichaam. Het bestaat uit de eosinofiele vezels waaruit de huid (de dermis) bestaat, wat bijdraagt ​​aan de gewenste elastische en rekbare eigenschappen.

Hoe lang duurt het voordat collageen werkt? Zoals gezegd, kan het helpen om kraaienpootjes minder op te laten vallen en hun uiterlijk te verbeteren na vier weken gebruik, en de huidskleur te verbeteren na acht weken gebruik.

2. Zonnebrandcrème

Hoewel een bepaalde hoeveelheid zonlicht goed is voor onze gezondheid, omdat het ons helpt om essentiële vitamine D aan te maken, worden de meeste negatieve effecten op onze huid veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. De UVA- en UVB-stralen van de zon, maar ook van zonnebanken, veroorzaken veranderingen in huidcellen die kunnen leiden tot ongewenste rimpels en verkleuring. Om te voorkomen dat schade door de zon de kleur en textuur van uw huid verandert, raden dermatologen aan om dagelijks een SPF 30+ zonnebrandcrème op uw gezicht aan te brengen. Kies bij voorkeur een minerale zonnebrandcrème die niet door de huid wordt opgenomen (zoals chemische zonnebrandmiddelen), maar zich op de huid nestelt en de stralen helpt terugkaatsen.

3. Retinol

Een aantal huidverzorgingsingrediënten kan kraaienpootjes helpen verbeteren en zelfs voorkomen, waarvan retinol een van de meest bestudeerde en aanbevolen ingrediënten is. Retinol is een van de meest bestudeerde en aanbevolen medicijnen. Retinol, een vitamine A-derivaat, heeft meerdere toepassingen voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid, waaronder het verminderen van fijne lijntjes en het gladmaken van de huidtextuur en -tint. Er zijn verschillende doseringen en soorten retinol die je op je huid kunt proberen; Begin met een lage dosis (ongeveer 1-2% retinol) en gebruik het om de nacht op een schone huid om uw teint te laten wennen. Wees voorzichtig bij het gebruik van retinol in de zon, omdat dit de lichtgevoeligheid en brandwonden kan verhogen. Voor nog betere resultaten bij het verbeteren van de elasticiteit en “gloed” van je huid, gebruik je naast retinol ook een vitamine C serum en een niacinamide (of vitamine B3) serum. U wilt echter testen hoe uw huid zal reageren wanneer u deze anti-verouderingsingrediënten eerst combineert, omdat ze samen de gevoeligheid kunnen verhogen.

READ  Onweersbuien geïntensiveerd, duiken gezien ten noorden van Dijon

4. Vochtinbrengende crème

Om je huid voller te maken en te voorkomen dat deze uitholt, breng je altijd twee keer per dag een vochtinbrengende crème aan op een schone huid (’s ochtends en ’s avonds, bovenop andere producten zoals serums en retinols). Zoek naar crèmes of lotions die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals glycerine, hyaluronzuur, sheaboter en oliën zoals argan-, marula- en amandelolie. Vermijd producten die uitdrogende en irriterende ingrediënten bevatten, zoals alcohol, parabenen, talk, ftalaten en geurstoffen.

5. Microneedling

Microneedling, ook wel een dermaroller genoemd, houdt in dat de huid wordt geprikt met kleine naaldjes die de huid stimuleren om de ontsteking tijdelijk te verhogen, wat een normale lichamelijke reactie is.
Dit klinkt misschien als een slechte zaak, omdat een ontsteking de huid meestal rood, gezwollen en geïrriteerd maakt; Microneedling veroorzaakt echter alleen ontstekingen op het huidoppervlak op een manier die het aanmoedigt zichzelf te herstellen. Volgens dermatologen kunnen micronaalden huidgroeifactoren versterken en fibroblasten en andere collageenproducerende cellen stimuleren, waardoor de elasticiteit van de huid wordt verbeterd. Microneedling kan de verschijning van rimpels en andere fijne lijntjes, littekens, grote poriën en mogelijk diepere rimpels helpen verminderen. Aangezien het mogelijk is uw huid te beschadigen als u microneedling verkeerd uitvoert, dient u hulp te zoeken bij een gerenommeerde dermatoloog.

Andere handige tips om het uiterlijk van rimpels en gladde rimpels te helpen verbeteren:

Eet een voedzaam dieet dat rijk is aan antioxidanten en andere vitamines voor een gezonde huid, waaronder vitamine A, vitamine B3, vitamine C en zink.

Drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren.

Zorg voor voldoende slaap en beheer uw stress.

Oefening om de bloedsomloop te stimuleren.

* Presse Santé streeft ernaar gezondheidskennis over te brengen in een taal die voor iedereen toegankelijk is. In ieder geval kan de verstrekte informatie het advies van een gezondheidsprofessional niet vervangen.