Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij was “het soort astronaut dat we zouden willen imiteren bij het uitvoeren van onze missies”, zoals Jean-Francois Clairvoy opmerkt.

Neil Armstrong en Buzz Aldrin “Zonder Michael Collins zou hij niet op de maan hebben gelopen”, bevestigde de Franse astronaut Jean-Francois Clervoy aan franceinfo.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Neil Armstrong en Buzz Aldrin Ik zou niet op de maan lopen zonder Michael Collins, Geschat op donderdag 29 april op de franceinfo-website Jean-François Clervoy, een astronaut die elkaar verschillende keren ontmoette tijdens de jaarlijkse bezoeken om zich voor te bereiden op de ruimtevlucht. Michael Collins, een lid van Apollo 11, de eerste bemande missie naar de maan, stierf woensdag 28 april op 90-jarige leeftijd aan kanker. Terwijl Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eersten waren die op het maanoppervlak liepen, leidde Michael Collins de eenheid. Hij bleef in een baan om de aarde tijdens de expeditie van zijn collega’s.

“Hij was een heel aardig persoon en vooral een heel bekwaam persoon. Zijn leeftijdsgenoten herkenden hem als een heel coole astronaut.”Zei Jean-François Clervoy.

“Hij is een heel onbekende persoon, maar voor een astronaut is het niet belangrijk: een astronaut vliegt niet om bekend te worden, hij vliegt omwille van een menselijk avontuur, om zijn werk goed te doen.”

Jean-François Clervoy, astronaut

Naar franceinfo

Tijdens de Apollo 11-missie “Hij had veel verantwoordelijkheid op zijn schouders, hij was alleen in een baan rond de maan, terwijl Neil Armstrong en Buzz Aldrin op het dak aan het werk waren. Hij kreeg de opdracht om alleen naar huis te gaan voor het geval zijn collega’s aan de oppervlakte dat niet konden. terug gaan.”Jean-François Clervoy legt uit. “Voor het grote publiek is de prestatie lopen, maar misschien is de grootste prestatie om alleen te zijn in een situatie die cruciaal is voor het voortbestaan ​​van zijn kameraden.”, Astronaut.

READ  Op de evenaar zijn grote hoeveelheden waterijs ontdekt

“Michael Collins is de belichaming van alle astronauten, omdat hij een rustige, sympathieke, zeer vriendelijke man is, misschien zelfs een beetje geheimzinnig, en het soort astronaut waarop we er graag uitzien bij het uitvoeren van onze missies. Dit is het voorbeeld van een ideale astronaut. ““.