Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze Android-malware verspreidt zich via sms als infectieziekte

FluBot-malware die Android treft, richt zich op smartphones via frauduleuze sms-berichten voordat geïnfecteerde apparaten worden gebruikt om anderen aan te vallen.

Sms-malware voor Android

Malware kan worden verspreid via sms // Bron: Frandroid

Op dit moment dat een wereldwijde pandemie zich uitbreidt, kunnen we allemaal zien hoe snel de ziekte zich verspreidt. gewond persoon Covid-19 Het infecteert onbedoeld andere mensen die op hun beurt het virus ondanks zichzelf verspreiden. FluBot-malware die Android infecteert, werkt net zo goed kort bericht.

Het Britse National Cyber ​​Security Centre (NCSC) heeft al alarm geslagen en iedereen aangespoord zeer voorzichtig te zijn. FluBot lijkt zich erg snel te verspreiden omdat het illegale smartphones gebruikt om anderen aan te vallen, zoals infectieziekten.

Gebruik de gehackte smartphone om anderen aan te vallen

Bezorgde personen ontvangen daadwerkelijk Frauduleus sms-bericht Beweren afkomstig te zijn van een bezorgdienst zoals DHL of Amazon. Het bericht in kwestie nodigt slachtoffers uit om op een link te klikken om een ​​app te installeren om de bezorging van hun pakketten te volgen. Het is duidelijk een valstrik, en de op deze manier geïnstalleerde app is een stofzuiger gebleken voor persoonlijke gegevens die toegang heeft tot bepaalde bankgegevens.

Eenmaal geïnstalleerd, verkrijgt FluBot de nodige machtigingen, onder andere om toegang te krijgen tot de Contacten-map. Hierdoor kan hij zich later op dezelfde manier op andere mensen richten.

Sites die de installatie van malware aanmoedigen

Malware is ook kwaadaardig in de manier waarop slachtoffers worden misleid om de app te installeren. De link in de frauduleuze sms verwijst feitelijk naar een gedownloade webpagina. Op Android Installeer APK-bestanden Vanuit de webbrowser is standaard niet toegestaan. De pseudo-sites waarnaar slachtoffers worden verwezen, staan ​​echter vol met instructies om deze beperkingen te omzeilen.

READ  Gegrilde steak, verbrand poeder, bessen? Op zoek naar het geheim van de componenten van het parfum van de ruimte

Ter herinnering: een Android-app mag alleen vanaf een website worden geïnstalleerd als u volledig vertrouwen heeft in de bron. Als je twijfelt, geef dan de voorkeur aan meer klassieke app-winkels zoals le Play Store.

Helaas zijn frauduleuze sms-berichten talrijk en richten ze zich op bijna iedereen, omdat een groot aantal mensen zich onvoldoende bewust is van deze risico’s. Hier zijn enkele praktische tips …
Lees verder