Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Hij was geweldig”, verwonderde Guardiola zich over Doku

“Hij was geweldig”, verwonderde Guardiola zich over Doku

Als doelpuntenmaker van zaterdag zijn eerste doelpunt met Manchester City tegen West Ham (3-1) tijdens de vijfde speelronde van de Engelse Premier League, maakte voormalig Rennes-speler Jeremy Doku indruk op zijn coach Pep Guardiola.

Het duurde niet lang voordat Jeremy Doku Manchester City-fans in zijn zak had. De Belgische buitenspeler, die deze zomer voor 60 miljoen euro naar Stade Rennes verhuisde, scoorde zaterdag in zijn tweede optreden bij de Citizens in het West Ham Stadium (3-1). Nadat ze de openingsscore van de Hammers hadden verprutst, verlosten de Rode Duivels zichzelf met een gelijkmaker met een prachtig persoonlijk doelpunt op de linkerflank. Een overtuigend doelpunt en prestatie waar Pep Guardiola erg blij mee was.

“We wisten dat hij kwaliteiten had en hij begon die te tonen.”

“Tijdens zijn eerste wedstrijd (tegen Fulham, noot van de redactie) zou ik zeggen dat hij verlegen was, zoals de City-coach opmerkte in een interview met Sky Sports. Het is normaal dat je net bent aangekomen en twee of drie trainingen hebt gespeeld. Maar vandaag (Zaterdag), Dit was niet het geval. Hij is een echte flankspeler, hij heeft de bal en kan individueel spelen. De Catalaanse coach vervolgde: “Vanaf de eerste minuut was hij geweldig en met grote vastberadenheid heeft hij veel goede dingen gedaan. “We wisten dat hij de kwaliteiten had en hij begon die te tonen.”

Na een aaneengesloten reeks van vijf overwinningen in vijf competitieduels hebben Manchester City en Jeremy Doku dinsdagavond een date met de Champions League, waar Rode Ster Belgrado gastheer is in het Etihad Stadion.

READ  Messi-Paris Saint-Germain: een ongelooflijke opoffering van 340 miljoen euro