Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Hij is zo snel vertrokken!”  Van Dijk betaalt de scheidsrechter die na de wedstrijd Nederland-Engeland het veld verliet

“Hij is zo snel vertrokken!” Van Dijk betaalt de scheidsrechter die na de wedstrijd Nederland-Engeland het veld verliet

Euro 2024: “Het is zo snel voorbij!” Van Dijk betaalt de scheidsrechter die na de wedstrijd Nederland-Engeland het veld verliet

Xavi Simons scoorde een schitterend doelpunt en bezorgde Nederland woensdag een perfecte start van de halve finale tegen Engeland. Maar een paar minuten later koelde Harry Kane de Nederlanders af met een strafschop. De beslissing keerde het tij van de wedstrijd en zorgde ervoor dat de Three Lions snel gelijk speelden en zich vervolgens kwalificeerden voor de finale van Euro 2024 na het doelpunt van Ollie Watkins op de laatste momenten (2-1). Als de VAR bij dit fluitsignaal een belangrijke rol speelde, hekelde Virgil van Dijk het handelen van de centrale scheidsrechter nadat zijn ploeg was uitgeschakeld.

“Ik weet niet of ik iets moet zeggen over die beslissing. Ik heb er al een beetje over gesproken met de Nederlandse media. Maar ik denk dat dat wel een samenvatting is als je weet dat de scheidsrechter heel snel na de wedstrijd vertrok.” De verdediger van Oranje en Liverpool was boos over de antennemicrofoon van de Engelse zender beIN Sports. “Hij had niet eens de tijd om ons de hand te schudden. Kijk, wat er is gebeurd, ik kan niet… De wedstrijd is voorbij, we hebben verloren en het was heel moeilijk om te verdragen.”

>> Live wedstrijd Nederland en Engeland (2-1)

“Het is moeilijk te accepteren”

Nadat Nederland op een ongelukkige derde plaats achter Oostenrijk en Frankrijk uit de poules was gekomen, verhoogde Nederland zijn spel om de halve finales van Euro 2024 te bereiken. Nederland domineerde Engeland, maar hun ambitie werd uiteindelijk verpletterd door de handschoenen van Jordan Pickford. …en ook iets over de beslissingen van de Duitser Felix Zwier en zijn assistenten.

READ  Freeride op de sneeuw van Kirgizië - sportinformatie - skiën

“Het had duidelijk onze kant op moeten gaan, maar dat gebeurde niet. Het is altijd moeilijk. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het is moeilijk te accepteren”, klaagde Virgil opnieuw tegen Van Dijk na de nederlaag tegen hem. De drie leeuwen. “Ik zit vol emoties, het is een heel lang en heel moeilijk jaar geweest. We hadden een grote droom waarvan we dachten dat we deze hier als team konden verwezenlijken. Helaas zijn we daar niet gekomen.”

De Nederlandse aanvoerder sloot zijn toespraak af met de noodzaak van meer educatie van de scheidsrechters: “Ze blijven dingen veranderen, en kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben. Het zou goed zijn als de scheidsrechters ook enige verantwoordelijkheid zouden krijgen.” En met je komen praten om onszelf uit te leggen in bepaalde situaties, zoals we moeten doen als we iets verkeerd doen, ik denk dat dit misschien een evolutie is, maar ja, daar moet ik niet over praten.

Het originele artikel is gepubliceerd op de RMC Sport-website