Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij gaat op consultatie vanwege migraine en ze ontdekken dat hij wormen in zijn hersenen heeft, veroorzaakt door slecht gekookt varkensvlees

Hij gaat op consultatie vanwege migraine en ze ontdekken dat hij wormen in zijn hersenen heeft, veroorzaakt door slecht gekookt varkensvlees

Basis
In de Verenigde Staten leed een man aan chronische migraine. Na het maken van een röntgenfoto ontdekten artsen de aanwezigheid van maden in zijn hersenen. De man had onvoldoende verhit varkensvlees gegeten.

Amerikaans tijdschrift voor casusrapporten, een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift, presenteerde op donderdag 7 maart een speciale case. Afgelopen november bezocht een Amerikaan artsen in Florida. Hij had al vier maanden last van terugkerende migraine. Het verplegend personeel besloot tests uit te voeren om de oorzaak van deze ernstige hoofdpijn te achterhalen.

Medische beeldvorming toonde twee witte vlekken op zijn hersenen. Deze knobbels waren cysten veroorzaakt door lintwormlarven. De aanwezigheid van deze parasieten in de hersenen veroorzaakt een infectie van het centrale zenuwstelsel, genaamd neurocysticercose.

Het blijft onduidelijk hoe deze larven de patiënt konden infecteren. De man bevestigt dat hij niet in “risicogebieden” is geweest, behalve een cruise op de Bahama's twee jaar geleden.

Hij hield van onvoldoende verhit spek

De reden is compleet anders. “Bij ondervraging ontkende de patiënt rauw voedsel te eten, maar gaf toe dat hij het grootste deel van zijn leven gewend was geweest aan het eten van onvoldoende verhit spek”, schreven de artsen in het dagboek.

Lees ook:
Rin: Ze krijgen een lintworm tijdens het eten van sushi

Volgens de site vanInfectie kan worden veroorzaakt door “consumptie van rauw, slecht gekookt of besmet vlees”, vooral varkensvlees, maar ook door “inname van water dat besmet is met lintwormeieren” of slechte hygiëne.

Als de wetenschappers van het American Journal of Case Reports vandaag besloten deze casus te publiceren, is dat om een ​​belangrijk aspect te benadrukken: “Deze casus benadrukt het feit dat met neurocysticercose rekening moet worden gehouden (…) zelfs bij ‘afwezigheid van duidelijke risicofactoren'.”

READ  Waarom heeft LK-99, de zogenaamde wondersupergeleider, de wetenschappelijke gemeenschap in vuur en vlam gezet?