Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hij draagt ​​een masker in de Verenigde Staten, internationale hulp in India, een onderzoek in Brazilië … een update van de epidemiologische situatie in de wereld

Hij draagt ​​een masker in de Verenigde Staten, internationale hulp in India, een onderzoek in Brazilië … een update van de epidemiologische situatie in de wereld

Terwijl Frankrijk zijn vaccinatiecampagne bespreekt en de beperkingen opheft die zijn opgelegd in het licht van de Covid-19-pandemie, hebben andere landen, zoals de Verenigde Staten en Portugal, dinsdag (27 april) enkele stappen gezet in de richting van een meer normale situatie. Integendeel, de situatie in India blijft kritiek, en de crisis kan politieke gevolgen hebben in Brazilië. Franceinfo beoordeelt de hoogtepunten van de dag.

Amerikanen die waren ingeënt, werden aangemoedigd om het gezichtsmasker buitenshuis te laten vallen

Het Amerikaanse gezondheidsagentschap CDC heeft zijn aanbevelingen bijgewerkt en geconstateerd dat Amerikanen die volledig tegen het virus zijn ingeënt, het masker niet langer buiten hoeven te dragen, tenzij ze zich in een erg drukke omgeving bevinden.

“Als je volledig gevaccineerd bent en je wilt deelnemen aan een kleine bijeenkomst met mensen die wel en niet zijn ingeënt (…) dan laten de wetenschappelijke gegevens (…) zien dat je dat veilig kunt doen, zonder masker . “Rochelle Wallinski, directeur van de CDC, zei.

Het bureau twijfelde er niet aan of het masker binnenshuis bruikbaar was, of voor niet-gevaccineerde mensen. Bovendien zijn zijn aanbevelingen niet bindend voor verschillende staten, die regels zullen blijven opstellen die het al dan niet dragen van het masker zullen blijven opstellen.

Portugal beëindigt de noodtoestand

“Ik heb besloten de noodtoestand niet te verlengen.”, Kondigde in een televisietoespraak de president van de Portugese Republiek, Marcelo Rebelo de Sousa, aan die zijn beslissing om de epidemiologische situatie te verbeteren, rechtvaardigde. Na twee maanden opsluiting tussen januari en maart, telt Portugal nu gemiddeld 500 nieuwe positieve gevallen per dag, en maandag waren er geen virusgerelateerde sterfgevallen.

READ  De rechtbank in New York verleent Trump uitstel van zijn civiele fraudeproces

Van kracht sinds november, eindigt de noodtoestand op vrijdag. De volgende en laatste fase van het plan van de regering om te liquideren begint aanstaande maandag, inclusief de terugkeer van openbare evenementen.

Internationale hulp komt in India aan bij gebrek aan zuurstof

De eerste zending Medicaid Een Brit – 100 ventilatoren en 96 zuurstofconcentratoren – arriveerde dinsdagochtend in de Indiase hoofdstad Delhi, terwijl het land wordt geconfronteerd met een uitbraak van infectie en een zuurstoftekort met ernstige gevolgen.

Negen Britse luchtcontainers geladen met medische benodigdheden zullen deze week worden verzonden. Parijs zal gedurende de week ook acht zuurstofproductie-eenheden, zuurstofcontainers en ademhalingsmaskers sturen.

Washington zal componenten sturen om vaccins, beschermende uitrusting, snelle diagnostische tests of zelfs ventilatoren te produceren.

In Brazilië zal een commissie de regering Bolsonaro onderzoeken

Een onderzoekscommissie van de Braziliaanse Senaat is begonnen met haar werkzaamheden en zal gedurende ten minste 90 dagen kijken hoe de regering en president Jair Bolsonaro zullen optreden in het licht van de pandemie.

Zijn staat van dienst zou een jaar voor de presidentsverkiezingen verwoestend kunnen zijn. Slechts vier van de elf leden van de parlementaire commissie worden beschouwd als dicht bij de macht. Jair Bolsonaro viel op door het verminderen van de crisis, vooral door het afwijzen van opsluiting, het dragen van een masker, fysieke afstand en zelfs vaccinaties.

Als zij tot de conclusie komt dat er misdrijven van nalatigheid of zelfs corruptie zijn gepleegd, kan de commissie haar rapport voorleggen aan het Openbaar Ministerie voor mogelijke vervolging tegen een of meer leden van de regering.

READ  Een tropische golf die in de gaten wordt gehouden vanwege “gevaar voor orkaanontwikkeling” in de Atlantische Oceaan

De Fransen mochten IJsland niet binnenkomen

In tegenstelling tot sommige landen die hun poorten voor toerisme hebben heropend, verbiedt IJsland nu de toegang tot zijn grondgebied aan reizigers uit zestien landen die worden beschouwd als gebieden met een hoog risico op vervuiling, waaronder Frankrijk.