Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hieronder vindt u de nieuwe bedragen die in eerste instantie nodig zijn

Hieronder vindt u de nieuwe bedragen die in eerste instantie nodig zijn

Na de herwaardering van de hoogte van de pensioenen heeft een ander element zojuist nieuwe aanpassingen ondergaan: het inkomensbedrag dat nodig is om iemands vertrek aan te kondigen. Een belangrijke parameter waarvan de mogelijkheid tot pensionering mede afhangt.

Wat is het nieuwe bedrag dat nodig is voor uw pensioen?

In tegenstelling tot wat men zou denken, is pensionering niet alleen afhankelijk van de leeftijd of van het aantal te voltooien kwartalen (gemiddeld 172 kwartalen). Een ander belangrijk element dat het mogelijk maakt om te bepalen of een werknemer recht heeft op vakantie, is het minimum jaarinkomen. En niet voor niets is dit bedrag nodig om het kwadrant te valideren.

Sinds 1 januari wordt dit bedrag opnieuw beoordeeld en ligt het nu op een hogere drempel ten opzichte van 2023. Het nettobedrag dat ter validering wordt opgelegd voor de vier kwartalen van het jaar bedraagt ​​voortaan € 5.270, of € 1.120 netto afhankelijk van de kwartalen. . Dit vertegenwoordigt onder meer een inkomen van 439 euro. Dit bedrag is dus met 180 euro gestegen ten opzichte van 2023.

Om deze nieuwe drempel te garanderen zullen werknemers dus gemiddeld 15 euro per maand extra moeten verdienen. Het is echter nuttig om te benadrukken dat deze bedragen tot een specifieke categorie werknemers behoren, zoals deeltijdwerkers, zoals uitzendkrachten, of zelfs studenten.

Genereuzer pensioenen voor nieuwe gepensioneerden

Naast het verhogen van de verplichte minimale validatiekwartalen zullen nieuwe gepensioneerden die in 2024 vertrekken, profiteren van veel voordelen. Eén daarvan is de herwaardering van 5,3% van het pensioenbedrag, als gevolg van het huidige inflatieniveau.

READ  20% stijging van de export in de eerste negen maanden

Om een ​​comfortabele levensstandaard voor ouderen te garanderen, vooral voor degenen die zich dit jaar voorbereiden op hun pensioen, werd het plafond van de sociale zekerheid met 5,4% verhoogd. Het is een verhoging waardoor het maximale pensioenbedrag is gestegen, van 1.833 euro in 2023 naar 1.932 euro in totaal in 2024.

Aan de andere kant kunnen de gepensioneerden van Agirc-Arrco zich verheugen over het einde van de boete op de pensioenen, die op 1 december 2023 is afgeschaft. Zo zullen nieuwe gepensioneerden uit de particuliere sector volledig van hun pensioen kunnen profiteren, zonder angst voor een afname.