Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is een alternatief voor Chrome op Chromebooks

Chrome gebruiken op een Chromebook lijkt logisch. Er is nu echter een echt alternatief voor de Google-browser.

Chrome OS is gebouwd rond de Chrome-browser. Het lijkt dus logisch om Chrome als browser te gebruiken. Maar Chrome OS is gebouwd op Linux, dat deel uitmaakt van de GNU/Linux-familie en meer specifiek Gentoo. We kunnen dus zowel Linux-software als Android-apps installeren via de Play Store.

Het was dus al mogelijk om alternatieve webbrowsers te gebruiken op Chromebooks, maar deze waren niet aangepast aan het systeem. U kunt dus geen sneltoetsen of andere functies van het besturingssysteem gebruiken. Opera heeft zojuist zijn webbrowser aangepast aan Chrome OS, dus het is een serieus alternatief voor Chrome.

Opera past zijn browser aan Chrome OS aan

Opera voor Chromebook is gebaseerd op de Android-versie van de browser, en de uitgever heeft enkele functies aangepast en ook rekening gehouden met de specificaties Chromebook (Zoals het toetsenbord bijvoorbeeld).

Het is een echt Chrome-alternatief met ingebouwde VPN en AdBlock, evenals enkele add-ons zoals webapp-integratie (De WhatsAppEn de kabelEn de InstagramEn de Twitter of Facebook messenger). Naast de donkere modus heb je ook veel kleurthema’s. Als u bekend bent met het gebruik van Opera, is het ook mogelijk om uw gegevens te synchroniseren.

Om Opera op een Chromebook te testen, Je hoeft het alleen maar te downloaden uit de Play Store. Merk op dat je ook kunt downloaden vuurvosEn de Dolphin-browser of Ghostery-browser.