Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is de technologie om kunststof raamkozijnen terug te brengen naar hun oorspronkelijke witheid

Hier is de technologie om kunststof raamkozijnen terug te brengen naar hun oorspronkelijke witheid

Het schoonmaken van kozijnen lijkt geen bijzonder leuke klus. Met de juiste huisbehandelingen kunt u uw kunststof kozijnen echter snel weer sprankelend en schoon maken.

Het is gebruikelijk om bij het schoonmaken van ramen te vergeten de kozijnen schoon te maken. Maar op de banden zelf kunnen zich snel onaantrekkelijke “vuillagen” vormen. Hoe kunnen we dan de oorspronkelijke witheid van kunststof kozijnen herstellen? Voordat u gaat schoonmaken, is het raadzaam om de kozijnen te bevrijden van oppervlaktevuil, zoals roet of stof. Anders kunnen achtergebleven vuildeeltjes het oppervlak beschadigen. Gebruik hiervoor gewoon een licht vochtige katoenen doek en veeg deze over de oppervlakken. Waarschuwing: Vergeet ook de gaten en verbindingen niet. Je kunt ze het beste bereiken met een oude tandenborstel of een nat wattenstaafje.

Het reinigen van kunststof kozijnen is heel eenvoudig, omdat ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Gebruik azijn of azijnessence om het plastic frame schoon te maken. Het zuur in azijn lost zelfs hardnekkig vuil op het raamkozijn op. Meng eenvoudig azijn in een verhouding van 1:5 met heet water. Bevochtig vervolgens een zachte katoenen doek met het mengsel en plaats deze op het raamkozijn. Laat het een paar minuten intrekken en veeg het vervolgens af met een schone katoenen doek.

Als alternatief voor azijn kun je ook citroenzuur gebruiken. Het zuur lost vet en vuil op, waardoor het kozijn weer wit glanst. Bovendien heeft citroenzuur ook een aangenaam aroma. Meng hiervoor vloeibaar citroenzuur met water. Dompel vervolgens een spons in de vloeistof en maak de raamkozijnen schoon. Het citroenzuur zou enkele minuten moeten werken. Veeg vervolgens voorzichtig af met een vochtige doek.

READ  Quinté +: GRAND PRIX DE LA VILLE DE CABOURG - CABOURG - 22-07-2022: Lopers, voorspellingen en resultaten in de video

De laatste techniek is het gebruik van witte tandpasta om de raamkozijnen schoon te maken en opnieuw witter te maken. Doe een beetje witte tandpasta op een licht vochtige spons. Vervolgens kunt u de tandpasta met lichte druk in cirkelvormige bewegingen over het kunststof frame wrijven. Laat het kort intrekken en verwijder vervolgens de resten met een vochtige doek.