Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier is de ranglijst van Algerije in Afrika en in de wereld

Voetbal in Algerije wordt beschouwd als de koning van de sport bij uitstek. Maar in een wereld waar voetbal een van de belangrijkste hefbomen van economische ontwikkeling is geworden, heeft Algerije nog een lange weg te gaan om het hoogste niveau te bereiken. Dat blijkt uit een recent onderzoek naar de export van voetballers in de wereld.

Tegenwoordig is voetbal een bedrijf geworden dat onderworpen is aan de regels van een markteconomie. In sommige landen waren de financiële resultaten van exporterende spelers groter dan die van veel andere economische sectoren. Dit betekent dat investeringen in voetbal nu moeten worden meegenomen in de verschillende ontwikkelingsplannen van landen.

Net als elke andere economische sector worden de prestaties van voetballers die trainen en exporteren naar andere landen onderzocht en geanalyseerd door specialisten. Voor sommige economen wordt de ontwikkeling van een land ook afgemeten aan de welvaart van zijn sport, die een toegevoegde waarde kan worden voor zijn economie, met name dankzij de export van de beste atleten.

Brazilië is de eerste bron van voetballers ter wereld vóór Frankrijk

Naast het economische aspect zorgen sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder voor een betere zichtbaarheid door de sterke media-aandacht voor grote toernooien en sportevenementen in de wereld. Veel landen in de wereld staan ​​bekend om de prestaties van hun spelers en nationale teams, zozeer zelfs dat deze landen vaak worden geassocieerd met de namen van briljante voetballers.

Algerije is geen uitzondering op deze regel. Ook al is het voetbalmanagement ver verwijderd van de normen van professionaliteit, Algerije wordt genoemd als een van de landen die voetballers in de wereld exporteren. In een op maandag 9 mei 2022 gepubliceerd onderzoek heeft het International Centre for Sports Studies (CIES) gaf de ranglijst van landen op het gebied van exporterende voetballers in de periode 2017-2022 in 135 professionele toernooien over de hele wereld.

READ  Didier Deschamps laat zijn feiten achter

Zoals verwacht domineert Brazilië de wereldranglijst met 1.219 spelers tussen 2017 en 2022, gevolgd door Frankrijk met 978 spelers en Argentinië met 815 spelers. Van de top 10 landen komen er nog 6 uit Europa met Engeland (4e plaats, 525 spelers), Duitsland (5e plaats, 441 spelers), Spanje (7e plaats, 409 spelers), Kroatië (8e plaats, 400 spelers), Servië ( 9e plaats, 379 spelers), Nederland (10e plaats, 367 spelers). Een derde Zuid-Amerikaans land, in dit geval Colombia, eindigde in de top tien met 425 geëxporteerde spelers en een zesde plaats.

55 Algerijnse voetballers exporteren tussen 2017 en 2022

In Afrika, waar 1.894 CAF-spelers over de hele wereld zijn geëxpatrieerd, domineert Nigeria in de export, met 339 expats, 12e in de wereld, tegen 293 spelers voor Ghana (14e in de wereld) en 208 spelers voor het nationale team van Ivoorkust. Ivoorkust (17e plaats in de wereld). Senegal staat op de vierde plaats in Afrika met 192 buitenlandse spelers, voor Kameroen (131 spelers) en Mali met 83 exporterende spelers.

Algerije staat volgens de CIES-classificatie op de 56e plaats in de wereld en de zevende in Afrika, met 55 buitenlandse spelers in de periode van 2017 tot 2022. Algerije loopt voor op Marokko, dat in de genoemde periode slechts 47 spelers naar het buitenland wist te transfereren, ofwel de 64e van de wereld. Tunesië komt niet voor op de ranglijst van de 80 landen die bij het onderzoek betrokken zijn, waardoor dit land, dat veel buitenlandse spelers aantrekt, vooral uit Algerije, geen bron is voor lokale voetballers.

READ  Clermont verlaagt de score, Parijs is in gevaar

55 Algerijnse spelers werden overgeplaatst naar 15 buitenlandse kampioenschappen, voornamelijk in Tunesië (23 spelers), Saoedi-Arabië (7 spelers) en Frankrijk (6 spelers). Algerije bracht ook 5 spelers naar België, 5 spelers naar Qatar en 3 naar Portugal. Volgens dezelfde bron is er ook een Algerijnse speler in Duitsland, een andere in Bulgarije, een in Zwitserland, een in Nederland, een in Turkije en een in Noord-Macedonië.