Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het zwarte gat in het centrum van de melkweg heeft een gasbel gecreëerd

Astronomen merken het tijdelijke uiterlijk van een snel roterende gasbel opVerbijsterend» Over het zwarte gat in het centrum van onze melkwegDat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat op donderdag 22 september is gepubliceerd. De ontdekking van deze bubbel, die nog maar een paar uur oud is, zou informatie kunnen opleveren over het gedrag van zwarte gaten.

Deze astronomische objecten zijn nog mysterieuzer omdat ze letterlijk onzichtbaar zijn, de kracht van hun zwaartekracht waaraan zelfs licht niet kan ontsnappen.

Sagittarius A*, het superzware zwarte gat dat op de loer ligt in het hart van de Melkweg, bevindt zich op ongeveer 27.000 lichtjaar van de aarde. Het werd ontdekt dankzij de beweging van de sterren die eromheen draaien. De EHT-samenwerking, een wereldwijd netwerk van radiotelescopen, publiceerde afgelopen mei het eerste beeld van de ring van materiaal rond een zwart gat voordat het erin werd gezogen.

signaal “Geweldig»

ALMA, een van deze radiotelescopen in Chili, heeft een signaal opgevangenGeweldigIn de observatiegegevens voor Sagittarius A*, uitgelegd aan AFP-astrofysicus Masek Wilgus, van het Duitse Max Planck Instituut voor Radioastronomie.

Minuten voordat ALMA deze gegevens verzamelde, ontdekte de Chandra Space Telescope “Enorme showHet wordt verklaard door röntgenfoto’s van Arch A*. De uitbarsting van energie, die leek op zonnestormen van de zon, zorgde ervoor dat een gasbel op volle snelheid rond het zwarte gat vloog, volgens de studie, gepubliceerd in het Journal of Astronomy and Astrophysics.

READ  Wat ziet de persoon die mijn QR-code scant op zijn scherm? - launch

Snelheid die ‘de verbeelding tart’

Het fenomeen, dat ongeveer anderhalf uur werd waargenomen, maakte het mogelijk om te berekenen dat de gasbel in slechts 70 minuten een volledige baan om het zwarte gat maakte, en dus met een snelheid gelijk aan 30% van de lichtsnelheid, wat bedraagt ​​300.000 km per seconde. versnel hettart de verbeeldingVolgens de door de wetenschapper onthulde theorie zal het fenomeen van magnetische oorsprong zijn.Het magnetische veld van het zwarte gat is zo sterk dat het de absorptie van een deel van de materie die eromheen circuleert, verhindert.

Maar deze opeenhoping van materie leidt tot “uitslag‘, die het magnetische veld breekt en een uitbarsting van energie vrijgeeft, volgens de astrofysicus in de vorm van een gasbel.

Waarnemingen van deze magnetische velden zouden moeten helpen begrijpen hoe zwarte gaten werken. Ze kunnen ook laten zien hoe snel deze zwarte gaten om zichzelf kunnen draaien.

zie ook De eerste afbeelding van een zwart gat in het hart van de Melkweg is onthuld