Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het werk heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen”, verheugt Matthias Neuerl zich na zijn overwinning

“Het werk heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen”, verheugt Matthias Neuerl zich na zijn overwinning

  • Matthias Neuerl is de winnaar van de achtste editie van de Ninja vechterwiens finale gisteravond op de voorpagina werd uitgezonden.
  • Het onderscheidt zich als de derde winnaar in de geschiedenis Ninja vechterna Jean Tezenas de Montseille in 2019 en Clement Gravier in 2022.
  • “Ik sta nu vier jaar op het programma, en vooral dit jaar heb ik zoveel in mijn persoonlijke leven opgeofferd om mijn tijd aan coaching te besteden. Dus het is geweldig.” 20 minuten na het winnen.

De vierde keer ging het goed. Na drie keer de finale te hebben bereikt in seizoenen 5, 6 en 7, Matthias Neuerl win de De achtste editie van Ninja vechter. “Het is absoluut te gek. Ik voel me super gelukkig. Er zit veel werk achter dit alles (…) Ik ben erg trots op mijn prestatie” TF1 Na het opnemen van de snelste tijd in de Tower of Champions. Finalist met JJean Tezenas de Montseille en Clément GravierTot nu toe, de enige twee winnaars van de show, klom de klimgoeroe 23 meter touw in 23 seconden en tweehonderdsten, waardoor hij de trofee kon optillen. Het is een titel die hij gaf aan zijn grootvader, die afgelopen voorjaar een maand voor het filmen van het huidige seizoen stierf, en die deze passie voor sport op hem overbracht. 20 minuten lang blikt Matthias Neuerl terug op deze overwinning.

Hoe voelde je je toen je je glas hief?

Ik voelde veel voldoening dat het werk eindelijk zijn vruchten had afgeworpen. Ik sta nu vier jaar op het programma, en vooral dit jaar heb ik zoveel in mijn persoonlijke leven opgeofferd om mijn tijd aan coaching te besteden. Dus, het is geweldig. Ik was zo opgewonden dat ik achtenveertig uur na de overwinning niet heb geslapen!

READ  Restaurants met Michelinsterren in Bretagne

Aan wie dacht je toen je besefte dat je had gewonnen?

Ik dacht veel aan mijn familie en natuurlijk aan mijn grootvader, want het was zo’n speciaal seizoen voor mij. Ik had het hem gegeven omdat hij vertrok een paar maanden voordat we begonnen met fotograferen. Terwijl ik aan mijn geliefde dacht. Ze was er alle voorgaande seizoenen en het jaar dat ik won, kon ze niet komen. Ik wilde hem gewoon bellen en het hem vertellen.

Je bevindt je aan de voet van de Tower of Champions en concurreert met de enige winnaars Ninja vechter : Jean Tizenas de Montseille en Clément Graver. Zijn ze niet cool vanwege hun achtergrond in de show?

Natuurlijk zijn ze dat! Aan de andere kant trainen we het hele jaar samen, vooral met Clément, we zijn echt vrienden, we zijn een familie van Ninja’s naarmate de jaren verstrijken. We zijn dus minder bang, ook al is het niet helemaal geruststellend, omdat we ieders capaciteiten beter kennen. Met Clément doen we ook veel wedstrijden samen. Veelbetekenend gingen we naar Washington voor het Ninja Warrior World Championship. We hebben de besten meegemaakt.

Geloof je tijdens de finale nog in je kansen als je Clément Gravier zijn recordbrekende Tower of Champions ziet winnen?

Sterker nog, ik zeg tegen mezelf: “Alles is mogelijk, ik zal het bereiken, ik moet.” Ik moet niet met de minste aarzeling naar touw gaan. Ik heb maanden getraind voor dit evenement. Ik was me bewust van mijn capaciteiten, maar met adrenaline weet je niet wat je nog meer kunt doen dan trainen. Ik nam in het begin echt de tijd, haalde diep adem, ging als een speer en deed het gewoon. Maar ik geloofde het toen echt niet.

READ  In beeld, een onverwachte ontmoeting tussen Bieber en Macron aan de Elysee

Het was je vierde bericht Ninja vechter. Wat vind jij van het verschil maken?

Ik denk dat het komt door het feit dat ik heb deelgenomen aan internationale wedstrijden, en dan de ervaring die ik heb opgedaan tijdens de voorgaande seizoenen, mijn training. Het zijn echt een heleboel dingen. Bij mijn eerste deelname was ik als 3e geëindigd en dat was te danken aan mijn atletische verleden. Daar realiseerde ik me echt dat de ervaring, de mentaliteit in het licht van stress, de ervaringen, mijn gemoedstoestand echt veranderden.

We zien je rivalen springen van vreugde wanneer je het record verbreekt dat Clement zojuist in de Tower of Champions heeft neergezet. Heeft het u beïnvloed?

Maakt me zo blij! We zijn niet tegen elkaar. We zijn echt een familie van kandidaten en we zijn tegen de cyclus, en we moeten die absoluut verslaan. Als we daar niet in slagen, zijn alle kandidaten verslagen. Daar is het ongelooflijk dat ze zich zo gedragen, het betekent dat ze de juiste mentaliteit hebben en ik heb er geen seconde aan getwijfeld.

Dankzij deze overwinning heb ik 60.000 euro gewonnen. projecten?

Volgend jaar gaan we met mijn geliefden voor vijf maanden naar Hawaï en anderhalve maand naar New York. We zullen deze ervaring gebruiken om geweldige kamers te vinden, zodat ik kan trainen. Ik zou ook graag mijn Engels verbeteren. Mijn grote project zal zijn om mijn eigen Ninja Warrior-kamer te creëren. Maar het is nog maar een droom.

Denk je erover om je geluk opnieuw te beproeven? Ninja vechter volgend seizoen?

READ  Onuitgebracht Daft Punk-nummer onthuld voor heruitgave cultalbum 'Random Access Memories'

Als ze me bellen, ben ik zo terug. Het is echt iets waar ik altijd van heb gehouden. En zelfs als ik win, doe ik graag weer mee om te proberen zo ver mogelijk te komen, zoals altijd.