Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Rotte muziek”: Juliette Armanier brengt hulde aan Michel Sardo’s “Lacs du Connemara”

“Rotte muziek”: Juliette Armanier brengt hulde aan Michel Sardo’s “Lacs du Connemara”

“Het is echt een nummer waar ik ziek van word.” De mening is op zijn zachtst gezegd: de zangeres en componiste Juliette Armani bekritiseerde samen met de Belgische online media Tepic de beroemde titel van Michel Sardou “The Lakes of Connemara”, waardoor de fans van de artiest woedend werden. Dit nummer komt uit de jaren tachtig, zei Juliette Armanette in een fragment uit een interview dat sinds zaterdag op sociale netwerken wordt uitgezonden.

Op de vraag welk liedje hem op een avond zou doen vertrekken, antwoordde Juliette Armani niet lang. ‘Drie keer bij Connemara Lakes, denk ik.’ Alvorens zijn mening over deze generaties populaire titel te ontwikkelen: “Het is echt een lied waar ik diep van walg. De verkenners, de biechtkant, de muziek is slordig… Het is aan de rechterkant, niets gaat goed”, slaat de tolk “L ‘Amour en solitaire’.

Juliette Armani begreep dit liedje niet.

De kritiek bleef niet onopgemerkt. Tientallen netizens verdedigden “Les lacs du Connemara” als een “monument voor het Franse lied”, terwijl anderen simpelweg verklaarden Je kent Juliette Armani nietwiens laatste album, “Brûler le feu”, meer dan 100.000 exemplaren heeft verkocht.

“De carrière van Juliette Armani is 5 jaar, de carrière van Sardo is 50″, merkt een surfer op. Wat is scouting, sektarisch en rechts in dit nummer? Ik denk dat Juliette Armani helaas geen cultuur heeft en niets van dit liedje heeft begrepen…”, meent een ander.

“Ik wou dat Juliette Armani een lied zou componeren zoals dit verenigende lied, dat jong en oud laat dansen, mensen rechts en links, rijk en arm”, merkt een ander op.

READ  Menigte arriveert om 20.00 uur: "Daily" leidersgesprekken in verval, Lapix in opkomst, "C for you, next" bovenaan

Bekend om zijn openhartigheid en conservatieve standpunten, heeft Michel Sardo zijn politieke standpunten bij vele gelegenheden genoemd. “Als hij wint, lig ik eruit”, verzekerde hij tijdens de presidentsverkiezingen van 2022, sprekend over Jean-Luc Mélenchon. En toen gebeld, wilde de 76-jarige zanger niet op ons verzoek ingaan.