Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het vertrek van de kunstenaar Ahmed Benaissa midden in het culturele festival “Athar” in Algerije

Verdriet riep zichzelf ineens op wandelstokkenSchorsing van het filmfestival. ik’ Algerije Hij heeft al een “spoor” verloren in zijn theater en bioscoop. Acteur Ahmed Benaissa, hoofdrol in de film druppel goud Gepresenteerd op het festival, en al overleden op 78-jarige leeftijd, maakte het Algerijnse ministerie van Cultuur bekend.

Tijdens zijn 50-jarige carrière, die begon in 1971, heeft hij in meer dan 120 Films Waaronder de wereldberoemde Algerijnse producten als BabechaEn wolvenbloedEn Van Hollywood tot Tamanrasset waar Balling. In een brief aan de familie van de overledene, vrijdag, sprak de minister van Cultuur en Kunst, Soraya Moloudji, haar spijt uit voor het verlies van de actrice, die een “onuitwisbaar stempel zal drukken in de wereld van film en kunst”. Fase Algerijns”.

Een volledig eerbetoon aan David

Ahmed Benaissa stierf vrijdag in Cannes voordat de film werd vertoond druppel goud Door Clément Cogétor, als onderdeel van de Week van de Critici. “Na te zijn bedroefd”, zei zijn zoon volgens het officiële persbureau APS, zal hij worden teruggebracht naar zijn vaderland en begraven worden in Algerije.

bekend auteur De Algerijnse Kamel Daoud groette hem krachtig op Twitter: “Een mooie ziel, een geweldige acteur, een man zonder haat en enorm talent”, benadrukte dat Ahmed Benaissa deelnam aan “het filmen van de film. Morceau tegen het onderzoek (geïnspireerd door de roman met de naam Kamel Daoud) voor een van de twee hoofdrollen.”

Veel rollen in het theater

Ahmed Benaissa, geboren in 1944 in Algiers, had een van de rijkste beroepen in het Algerijnse theater en film, en werkte samen met vele regisseurs zoals Merzak Allouache en Rachid Bouchareb. Als acteur bekend om zijn uitzonderlijke talent, heeft hij vele projecten geleid op het podium van Algiers en Oran.

READ  Quinté PMU - Preview PRIX DE LA FORET DE CHANTILLY 4 mei 2021

In 1995 regisseerde hij ook het regionale theater van Sidi Bel Abbes, niet ver van Oran, tijdens de zeer moeilijke periode van het zwarte decennium, de burgeroorlog die het land leed tussen 1992 en 2002. De acteur verscheen ook regelmatig in producties voor Algerijnse en Franse televisie.