Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland organiseren het Europees Kampioenschap 2028, en Euro 2032 voor Italië en Turkije.

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland organiseren het Europees Kampioenschap 2028, en Euro 2032 voor Italië en Turkije.

Dinsdag heeft de UEFA de organiserende landen bepaald voor de volgende twee Europese kampioenschappen, die zullen volgen op het toernooi dat in juni 2024 in Duitsland wordt gehouden.

Op dinsdag 10 oktober kende de UEFA Euro 2028 toe aan Groot-Brittannië en Ierland, en Euro 2032 aan de alliantie tussen Italië en Turkije van deze zomer, zonder veel spanning omdat elke kandidaat de enige was die in de race was.

Van Wembley in Londen tot het City Stadium in Manchester via St James’ Park in Newcastle, Hampden Park in Glasgow, de Dublin Arena, het National Stadium in Cardiff of Casement Park in Belfast, de tien stadions van 2028 zijn bekend en voor velen nu al legendarisch, voor voetbal zoals het er nu uitziet, in rugby of Gaelische sporten.

Last minute unie tussen Italië en Turkije

De kenmerken van de organisatie van 2032 zijn nog mysterieuzer, aangezien Italië en Turkije lange tijd afzonderlijke campagnes voerden voordat ze zich eind juli verenigden, zonder hun toekomstige gaststeden bekend te maken, terwijl hun hoofdsteden bijna 1.400 kilometer van elkaar verwijderd zijn. De UEFA specificeert ook dat van de twintig potentiële stadions de medeorganisatoren er vóór oktober 2026 tien, vijf voor elk land moeten kiezen.

De twee teams, die officieel werden aangekondigd tijdens een korte ceremonie gehouden door de voorzitter van de Europese Commissie, Aleksander Ceferin, zullen Duitsland opvolgen als gastheer van het Europees Kampioenschap 2024 (14 juni – 14 juli), en bevestigen de trend naar een gezamenlijke organisatie van grote sportcompetities, voor veel landen de enige manier om deze te organiseren.

READ  De wind van paniek in Barcelona en Casey en Christensen zijn al terug in de meldkamer? - Sport.fr

De UEFA was een pionier in gezamenlijke organisaties door Euro 2000 toe te kennen aan België en Nederland, Euro 2008 aan Oostenrijk en Zwitserland, de editie van 2012 aan Polen en Oekraïne, en de editie van 2020, met als doel de 60ste verjaardag van het evenement te vieren, in 11 gaststeden . Over Europa. De FIFA heeft dit nagebootst door veel verder te gaan door het WK 2030 toe te wijzen aan zes landen verspreid over drie continenten:e Marokko, Spanje, Portugal, Argentinië, Paraguay en Uruguay. Deze selectie moet eind 2024 definitief worden goedgekeurd. De teams van deze zes landen plaatsen zich dus automatisch voor het WK.

Gastlanden in de kwalificatiewedstrijden?

Aan de andere kant kunnen de vijf landen die betrokken zijn bij de organisatie van Euro 2028 (Engeland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Schotland) Mark Bullingham, voorzitter van de Engelse voetbalbond, zei dat iedereen meedoet aan de kwalificatiewedstrijden.

Het organiseren van het toernooi in vijf verschillende landen zorgt er niet voor dat er automatisch aan iedereen een plaats wordt toegewezen, zoals bijvoorbeeld in Duitsland in 2024 het geval is. De UEFA stelde voor om twee van de vijf teams op te stellen in geval van een mislukking tijdens het kwalificatieproces. “Vanuit ons standpunt is het goed om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden en we willen dat iedereen (de vijf gastlanden) meedoet. Wij zijn van mening dat dit met het nieuwe formaat van het Europese voetbal de juiste keuze isgedetailleerd door Mark Bullingham voor Sky Sports.