Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het uit Zuid-Korea afkomstige fenomeen K-Pop treft ook Frankrijk

Het uit Zuid-Korea afkomstige fenomeen K-Pop treft ook Frankrijk

gepubliceerd


Videoduur:
3 minuten

Frankrijk 2

Een artikel dat hij schreef

Frankrijk 2 – C. Lessink, P. Jonhomme, M. Suh, Stitt, T. Beaumaris en O. Varghese.

Franse televisie

Het lijkt erop dat niets de K-Pop-golf kan stoppen. Het modefenomeen, afkomstig uit Zuid-Korea, heeft zich in de mondiale cultuur gevestigd als een essentiële trend. Frankrijk is geen uitzondering. Ontmoeting met Antoine, een fan van K-Pop-muziek.

Antoine is 24 jaar oud. Hij studeert in Parijs en er gaat geen dag voorbij zonder naar hem te luisteren of te dansen Kpop. Deze succesvolle Zuid-Koreaanse muziek veranderde zijn leven. Hij is niet de enige die liefheeft Kpop. Die avond in Parijs waren nog eens 15.000 fans aanwezig bij het concert Roze zwartvrouwelijke sterren Kpop. Er zijn eigenlijk heel veel verschillende stijlen Kpop“, legt Antoine uit. Deze groep heeft meer dan 91 miljoen abonnees YouTube.

Een cultuur die een hele generatie aanspreekt

Voor Antoine Kpop Het is een verterende passie. Hij komt elke zondag dansen, net als andere fans, in de wijk La Défense in Parijs. Ze reproduceren de choreografieën van “Idolen“, de naam die aan sterren wordt gegeven Kpop. De zeven jongens in BTS werden de jongens Ploeg Meest populair ter wereld. daar Kpop Geboren in Seoel (Zuid-Korea) In de jaren 1990. Groepen zijn mannelijk of vrouwelijk en mengen zich nooit. Ze zingen in het Koreaans en Engels en praten over liefde, vriendelijkheid en zelfvertrouwen. Antoine vervulde de droom van elke fan Kpop : Vertrek naar Seoul, 12 duizend kilometer van Parijs. De Koreaanse cultuur spreekt een hele generatie aan.

READ  Miss World 2023, de Franse actrice maakt bekend: haar eerste officiële foto is "oogverblindend"