Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het succes van Chloe Zhao in de Oscar 2021 brengt China in verlegenheid

Ironisch genoeg, terwijl westerse media een Aziatische regisseur prijzen als een Oscar-overwinning, lijkt China zich te schamen voor het succes van Bedoeïenen, Die drie prijzen opleverde – Beste film, Beste regisseur en beste actrice van Francis McDormand – en de beruchte bekendheid van Chloe Chow. Enkele uren na het feest verscheen de informatie niet op de China dagelijks En jij Wereldwijde tijden. Zonder volledige censuur leken Chinese sociale netwerken ze te willen bagatelliseren.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Oscar 2021: De ‘Bedouin Land’-triade

Opmerkelijk was dat voor het eerst in meer dan een halve eeuw de inwoners van Hongkong de concertuitzending niet konden bijwonen. Pearl’s Engelstalige zender, die tot dan toe had uitgezonden in Hong Kong ‘Het meest geweldige evenement in Hollywood’Ik besloot het op te geven Om commerciële redenen. Het was ongetwijfeld de aanwezigheid van een documentairefilm onder de kandidaten over de democratiebeweging in Hongkong die toezicht hield op deze selectie. Echter: terwijl een overwinning Bedoeïenen Pearl’s beslissing werd algemeen verwacht, en Pearl’s beslissing lijkt op zijn zachtst gezegd verrassend te zijn.

Dat komt omdat Chloe Chow zich niet schaamt voor de heiligheid van Peking. Deze jonge vrouw, geboren in 1982 en die op 15-jarige leeftijd in Groot-Brittannië ging studeren voordat ze in de Verenigde Staten ging wonen, kondigde in 2013 aan dat ze Film Magazine Dat toen ze een tiener was, China voor haar een land was “Liggen was overal.”. De commentaren zijn de afgelopen weken op grote schaal becommentarieerd – en natuurlijk bekritiseerd – op Chinese sociale netwerken. Verder is het, Bedoeïenen Het werd niet vertoond in theaters in China, hoewel het op 23 april zou worden uitgebracht. Als ze niet kon uitleggen wat ze had gezegd, gezien de huidige omstandigheden van culturele conflicten in China, zou haar film onmogelijk te vertonen zijn. Hoop is niet nodig, Heeft maandag gereageerd, gebruiker.

READ  Harry Potter-auteur neemt het op tegen Daniel Radcliffe en Emma Watson

De autoriteiten voelen zich ongemakkelijk

Na het winnen van de BAFA twee weken geleden, legde Shi Chuan, vice-president van de Shanghai Film Association, het Britse equivalent van de Oscars uit in Wereldwijde tijden Dit is natuurlijk “De film zou in China kunnen worden vertoond, maar scoort misschien niet goed aan de kassa.”. Reden? “Omdat Zhao op de hoogte is van het westerse waardesysteem dat heel anders is dan het Chinese systeem.” Als acteur uit Shanghai betekent dat alleen Chinese films een Chinees publiek kunnen trekken, het zegt veel over de huidige gemoedstoestand van de leiders.

Je hebt 25,13% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.