Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het spervuur ​​van vallende sterren bereikt vrijdagavond zijn hoogtepunt

Het spervuur ​​van vallende sterren bereikt vrijdagavond zijn hoogtepunt

Tussen de 10 en 20 sterren per uur zullen de hele nacht door de lucht gaan. Het fenomeen zal zichtbaar zijn vanuit een omgeving zonder lichtvervuiling.

Een buitengewoon gezicht dat voor iedereen zichtbaar is. Volgens gespecialiseerde media zal er in de nacht van vrijdag 21 oktober op zaterdag 22 oktober regen van vallende sterren verschijnen Futura Wetenschap. Tussen de 10 en 20 sterren per uur gaan door de lucht.

Deze regen van heldere sterren, Orioniden genaamd, wordt veroorzaakt door een wolk van meteoren (hemellichamen met een diameter van minder dan een meter) die in hun kielzog zijn achtergelaten. Halley’s komeet. Dit ruimtepuin dringt vervolgens de atmosfeer binnen en desintegreert, waardoor een lichtgevend spoor achterblijft.

Richt je ogen op Orion

Deze meteorenzwerm is al enkele weken aan de gang. Dit fenomeen begon rond 2 oktober en zal begin november eindigen. De intensiteit zal echter pieken op vrijdagavond, wanneer de lichtpaden het talrijkst zullen zijn.

Om van de show te genieten, is het raadzaam om de lucht te observeren in een omgeving zonder lichtvervuiling, zoals vermeld Geo.fr. Het zal ook nodig zijn om uw blik te richten op het sterrenbeeld Orion, gelegen in het zuiden / zuidoosten, tussen 20.00 uur en 06.00 uur. We hopen op helder weer.

a zonsverduistering Op dinsdag 25 oktober is hij ook zichtbaar boven Frankrijk. De zon zal vlak voor de middag twee uur lang gedeeltelijk worden verborgen door de schaduw van de maan.

READ  Artemis: Orion maakt een geweldige geschiedenis en profielfoto met het Earth-Moon-systeem