Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Philadelphia-lab werd in quarantaine geplaatst nadat injectieflacons met pokken waren gevonden

Voorzorg om tragedie te voorkomen. Op woensdag 17 november werd een laboratorium in Philadelphia (VS) korte tijd in quarantaine geplaatst nadat kleine flesjes met de markering “pokken” in de koelkast waren ontdekt.

Al snel werd er een waarschuwing gestuurd naar het Department of Homeland Security om een ​​onderzoek te starten. De flesjes werden onmiddellijk beveiligd om mogelijke lekkage van het pokkenvirus, waarvan de gelijknamige ziekte sinds de jaren zeventig is uitgeroeid, te voorkomen. De FBI en de CDC (Center for Disease Control and Prevention) zijn verantwoordelijk voor onderzoeken.

Een woordvoerder van het federale agentschap bevestigde dat “er geen aanwijzingen zijn dat iemand is blootgesteld aan deze bevroren flesjes.” Yahoo nieuwsdie de informatie openbaarde. De inhoud hiervan lijkt al intact.

Vaccinvoorraad voor het geval dat

De ontdekking kwam als een verrassing in Philadelphia, aangezien deze kolven slechts op twee locaties over de hele wereld kunnen worden opgeslagen: Atlanta en Rusland. De gevonden monsters moeten zijn vernietigd of vervoerd Philadelphia Inquirer. De media maken het echter duidelijk Dit is niet de eerste keer dat dit soort ongeval heeft plaatsgevonden.

Maar Richard Ebright, een professor in de chemische biologie aan de Rutgers University, vertelde de Philadelphia Inquirer dat “er geen reden tot bezorgdheid is”. Hij benadrukte dus dat zelfs als er gevallen zouden worden aangekondigd – wat hoogst onwaarschijnlijk is – de Verenigde Staten een grote voorraad vaccins tegen de ziekte hadden, waardoor ze snel konden terugkeren.

READ  Tekort aan vrachtwagenchauffeurs bemoeilijkt griepvaccinatie