Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Orion-schip bevindt zich nu in een baan om de maan

Het Orion-schip bevindt zich nu in een baan om de maan

Orion-schip NASA Het Amerikaanse ruimteagentschap is op vrijdag, de 10e dag van de missie Artemis 1, ver van de maan in een baan om de aarde gebracht. “Tijdens deze baan om de maan zullen vluchtleiders kritieke (Orion) systemen monitoren en controles uitvoeren met betrekking tot de deep space-omgeving”, zegt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. bureau zei in een blogpost.

Deze nieuwe capsule, die de komende jaren astronauten naar de maan moet brengen – de eerste die voet op het oppervlak zet sinds de laatste Apollo-missie in 1972 – legt momenteel meer dan 64.000 km van de maan af. Op deze afstand zou het niet minder dan zes dagen duren om een ​​halve baan om de maan af te leggen, voordat de terugreis naar een land.

De landing is gepland voor 11 december

Deze eerste testvlucht van het Orion-ruimtevaartuig, zonder bemanning aan boord, moet worden gebruikt om de veiligheid van het voertuig te waarborgen. De landing in de Stille Oceaan staat gepland voor 11 december, iets meer dan 25 dagen na de vlucht.

Het succes van deze missie hangt af van de toekomst van Artemis 2, dat astronauten zal rondleiden de maan Zonder daar te landen, dan Artemis 3, die uiteindelijk de terugkeer van mensen naar het maanoppervlak zal bepalen. Deze missies zullen officieel plaatsvinden in respectievelijk 2024 en 2025.

READ  Netflix wil het delen van accounts beëindigen en Adobe heeft een niet te stoppen oplossing gevonden