Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het nieuwe ongebreidelde protectionisme van Emmanuel Macron

Het nieuwe ongebreidelde protectionisme van Emmanuel Macron

Emmanuel Macron op het Elysee, 11 mei 2023. Yoann Vallat/AFP

afwijking – Na enkele maanden werk meent de directeur dat hij het juiste netwerkmodel voor de beoordeling van de koolstofvoetafdruk heeft gevonden om Franse of Europese auto’s en batterijen te bevoordelen bij het toekennen van beloningen.

Kleinschalig, grote gevolgen? Bonuscorrectie Elektrische auto’s kopenDat werd deze donderdag bevestigd door de president van de republiek, maar liefst een ‘Ideologische breuk’. “kleine revolutie”, zei Emmanuel Macron. Officieel bestaat het nieuwe toestel uit “Wees veeleisender op het gebied van milieunormen” in aanmerking komende voertuigen. In feite is het een beschermingsmaatregel. Van de 1,2 miljard euro aan bonussen die over een jaar worden uitbetaald, gaat 40% naar de aankoop van auto’s die in China zijn geproduceerd, met name Tesla en Dacia Spring.zegt iemand dicht bij het dossier. Wij zeggen stoppen.”

Na enkele maanden werk meent de directeur dat hij het juiste netwerkmodel voor de beoordeling van de koolstofvoetafdruk heeft gevonden om Franse of Europese auto’s en batterijen te bevoordelen bij het toekennen van beloningen. Dezelfde benadering op basis van milieu- en klimaatcriteria kan ook worden toegepast op openbare aanbestedingen

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Hoe wil Bruno Lemerre het nettosalaris van de Fransen verhogen?