Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse koningshuis ontvangt begin 2024 gasten in het koninklijk paleis

Het Nederlandse koningshuis ontvangt begin 2024 gasten in het koninklijk paleis

Op 15 januari 2024 organiseerden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun eerste nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Bij de receptie waren ook Prinses Beatrix, Prinses Margrid en haar echtgenoot aanwezig.

Lees ook: Japanse prinsestiara keert terug om het nieuwe jaar 2024 te verwelkomen

Eerste oudejaarsavond 2024 in het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Maandag 15 januari ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit de politiek en het openbaar bestuur in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Jaarlijks organiseren de heersers aan het begin van het jaar verschillende nieuwjaarsrecepties.

Tijdens deze eerste receptie nodigden de Koning en de Koningin ook vertegenwoordigers uit verschillende sectoren van de Nederlandse samenleving uit. Vooral dit jaar zijn er extra uitnodigingen gestuurd naar afgevaardigden die betrokken zijn bij het thema van het spel.

Prinses Beatrix der Nederlanden op de foto terwijl ze aankomt op het Koninklijk Paleis in Amsterdam om de eerste nieuwjaarsreceptie van haar zoon bij te wonen (Foto: Robin Utrecht/ANP/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Gouden Koningin Mathilde en glamoureuze royals voor haar eindejaarsreceptie

Ook Prinses Beatrix, die over twee weken 86 jaar wordt, was bij de receptie aanwezig. De voormalige vorst kon zijn zus prinses Margrit ontmoeten, die over vier dagen haar 81e verjaardag viert. Prinses Margrid werd vergezeld door haar echtgenoot Peter van Vollenhoven. Zoals altijd moet de pers zich tijdens deze recepties, wanneer leden van de koninklijke familie bij het paleis arriveren, tevreden stellen met het fotograferen van de buitenstaanders.

In Zijn toespraak Uitgesproken bij de opening van de receptie zei Koning Willem-Alexander: “2024 wordt een goed jaar als we koesteren wat ons bindt. Als we erop blijven vertrouwen dat onze democratische rechtsorde veiligheid biedt en politieke en bestuurlijke innovatie mogelijk maakt. Behouden van wat lange tijd onze kracht is geweest: openheid naar de wereld, openheid naar elkaar, menselijkheid en solidariteit met toekomstige generaties. Het is een verantwoordelijkheid die op ieder van ons individueel en collectief rust.

Op dinsdag 16 januari houdt het Nederlandse koningspaar hun tweede receptie. Het zal een gelegenheid zijn om leden van het diplomatieke corps en vertegenwoordigers van internationale organisaties uit te nodigen.

READ  Er is nog geen nieuwe regering in Nederland en het record is gebroken
Foto-avatar

Nicolaas Fontaine

Hoofdleraar

Nicolas Fontaine is sinds 2014 freelance webredacteur. Nadat hij copywriter en redacteur was voor verschillende Belgische en Franse merken en media, specialiseerde hij zich in koninklijk nieuws. Nicholas is tegenwoordig de hoofdredacteur van Histories Royals. [email protected]