Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Het is veel erger dan we dachten’: George Clooney naast het bed van de slachtoffers in het Comomeer

Het regende 72 uur onafgebroken. Ongehoord door de bewoners van de zeer rustige oevers van het Comomeer, die alleen de waterstromen konden fotograferen die alles op hun pad vernietigden. Dinsdag 27 juli hebben overstromingen en aardverschuivingen deze regio van Noord-Italië, die erg populair is bij toeristen, overspoeld en waarvan de foto’s zich op sociale netwerken verspreidden.

Verschillende huizen werden verwoest en de brandweer evacueerde ongeveer zestig mensen. Als het eigendom van George Clooney niet beschadigd is, krijgt de Amerikaanse acteur de dag na het slechte weer nieuws van zijn buren.

Het zal jaren en miljoenen kosten om alles weer te krijgen zoals het was– George Clooney

een stereerste hulp Hij heeft al bijna 20 jaar een luxe villa in Laglio, samen met zijn vrouw Amal en hun 4-jarige tweeling Ella en Alexander ten tijde van de overstromingen. George Clooney ontmoette de stedelingen, begroette de kooplieden, hielp hen het land te ontruimen en nam de tijd om met de burgemeester te praten. En met hem voor een puinhoop staan, is een teken van de kracht van de golven die de stad verwoestten. “De situatie is veel erger dan we dachten. We waren in Cernobbio en de situatie is erg gevaarlijk. Maar de situatie hier is veel erger. Het zal jaren en miljoenen duren voordat alles weer is zoals het was.”, vertelde hij TG1 Rai TV.