Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het is tijd om vrouwen op psychologisch vlak te ondersteunen”, zegt Rep. Gusso

“Het is tijd om vrouwen op psychologisch vlak te ondersteunen”, zegt Rep. Gusso

  • Het wetsvoorstel van Sandrine Josseau heeft tot doel “de psychologische ondersteuning te versterken voor paren die een miskraam tegemoet gaan”.
  • Het biedt met name de mogelijkheid voor vroedvrouwen om patiënten door te verwijzen naar een psychiater en zorgt voor een betere opleiding van gezondheidswerkers in het Gewest.

deze woensdag, Dag van de rechten van de vrouwWetsvoorstel psychologische ondersteuning voor paren die een miskraam hebben gehad, moet worden overwogen in de Nationale Assemblee. lid Atlantische Loirestreek (MoDem) Sandrine Josseau, vicevoorzitter van de vrouwenrechtendelegatie die oorspronkelijk was, legt de hoofdlijnen uit van 20 minuten.

Wat staat er in deze tekst die vorige maand unaniem is aangenomen door de Commissie sociale zaken?

Dit wetsvoorstel moet het doorverwijzen naar een psychiater mogelijk maken door verloskundigen van mensen die een miskraam hebben gehad en daar behoefte aan hebben. Tien maanden geleden werd benoemd MonParcoursPsy-apparaat Waardoor huisartsen dat kunnen doen, voor iedereen die het nodig heeft. Daar heb je een miskraam, het is moeilijk voor je, je zult het direct kunnen [à partir de 2024] Vraag je verloskundige om gebruik te maken van deze acht terugbetalingssessies Sociale zekerheid. U moet weten dat één op de tien vrouwen in haar leven een miskraam krijgt, en dat er steeds meer zijn vanwege de toenemende vruchtbare leeftijd. Dus de tijd is gekomen om diegenen te begeleiden die het op psychologisch niveau serieus wensen.

Uw wetsvoorstel beoogt het “dubbele verlies van het daadwerkelijke verlies van een embryo of foetus en het symbolische verlies van de vervulling van een kinderwens” te begeleiden…

READ  oceanen in de ruimte? "Ze zijn veel groter dan wat er op aarde is."

Als een vrouw in Frankrijk haar zwangerschap medisch afbreekt, dat wil zeggen na drie maanden, zijn er apparaten. Maar miskraam Binnen een paar weken zwangerschap is er niets … Of het nu na een paar dagen of een paar maanden is, je kunt jezelf soms zien met een baby in je armen, dus het psychologische effect is hetzelfde. Wat betekent dat als sommigen deze tegenspoed jaar na jaar kunnen overwinnen, anderen veel problemen en ontmoetingen zullen hebben, Zo ook de echtgenoten, direct daarna, of veel later. Het is bewezen dat een vrouw die steun nodig had en die niet kreeg, het risico liep angst, depressie en zelfs zelfmoordpogingen te ontwikkelen.

Moeten we, voordat we een psychiater begeleiden, niet beter de beoefenaars opleiden die medisch voor deze vrouwen zorgen?

De ARS zal een volledige cursus over “abortus” organiseren met als doel professionals beter op te leiden die vrouwen en koppels kunnen bijstaan ​​of ondersteunen: radiologen, sonografen, verloskundigenArtsen enzovoort. Tegenwoordig zijn er verschillen, met sommige beoefenaars die niet eens zijn opgeleid om reclame te maken voor abortussen, dat is niet langer mogelijk! We moeten ze de tools en middelen geven om ze niet langer te onderschatten. Het doel is om een ​​gemeenschap van empathie te ontwikkelen in plaats van oordeel over stellen die met deze gebeurtenis worden geconfronteerd. Tegenwoordig horen we nog steeds ongepaste uitspraken, zoals ‘je zou anderen maken’ of ‘de baby was niet levensvatbaar’. Maar als mensen lijden, is dat ongehoord.