Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is mogelijk om op Mercurius te landen, ook al is het niet gemakkelijk

De enige terrestrische planeet in het zonnestelsel waarop geen machine is geland, vandaag staat Mercurius in het middelpunt van de belangstelling. Aan de andere kant, omdat de BepiColombo-sonde van de European Space Agency er naartoe vliegt en ook omdat Decadaal overzicht van planetaire wetenschappen (Decadal Planetary Science Report) ter voorbereiding op het decennium 2023-2032. Een team van wetenschappers van JHUAPL werkt aan een gedurfd landerconcept en dringt erop aan dat de Mercury-landing een prioriteit wordt.

We zijn het vergeten, maar Geluid BepiColombo naar wie vliegt Mercure Het was oorspronkelijk bedoeld om te initiëren doorvragen die op Mercurius zou zijn geland. Maar wegens onvoldoende budget werd het project stopgezet. De moeilijkheid van financiering verklaart echter niet alles. Aarde op iets verstoken vanAtmosfeer Zeer moeilijk omdat de machine niet kan vertrouwen op de atmosferische laag om de terugkeer te vertragen en moet doorgaan naar een grote laag Massa Dr’ergole. Hieraan wordt nog een sterke beperking toegevoegd. Mercure Het is de dichtstbijzijnde planeet bij Soleil, wat de productie van sondes en oppervlaktebewerkingen bemoeilijkt.

Sinds we van dit idee zijn afgestapt, zijn er tien jaar verstreken en vandaag is de technologie die nodig is om op Mercurius te landen, gerijpt en werkt deze lang genoeg om een ​​succesvol wetenschappelijk rendement te behalen. Het maakt de landing mogelijk, ook al zal de taak niet eenvoudig zijn, met name omdat het kiezen van een landingsplaats een complexe aangelegenheid is.

Over een jaar zal de Amerikaanse National Research Council de nieuwe Decadaal overzicht van planetaire wetenschappen, een tienjarig rapport dat de belangrijkste vragen in de planetaire wetenschap onderzoekt om te helpen NASA Verkenningsprioriteiten stellen voor het volgende decennium (2023-2032). Geschreven door de National Research Council van de Verenigde Staten. Dit rapport zal de komende tien jaar miljarden dollars aan financiering besteden aan bestemmingen die van groot wetenschappelijk belang zijn.

READ  Hoe wordt de vaccinatiegraad voor zorgverleners berekend?

Landen op Mercurius zou een van die prioriteiten kunnen zijn. Dat is althans de mening van het team van het lab lichaamsbouw Geïmplementeerd door de Johns Hopkins University (JHUAPL), die regelmatig haar concept voor een Mercury-landingsmissie presenteert. Onder leiding van Dr. Caroline Ernst is dit team ervan overtuigd dat het tijd is om op Mercurius te landen.

« Mercurius is de enige rotsachtige planeet Waar we niet op zijn geland en die we niet eerder aan de oppervlakte hebben gezien. We hebben metingen ter plaatse nodig om ons land beter te begrijpen en te contextualiseren ”, legt Caroline Ernst uit op initiatief van dit voorstel. maïs, Vergelijk Mercurius met de aarde Niet de enige reden om te gaan. Dr. Nancy Chabot, die de studie van het concept van de boodschap mede leidde, benadrukt dat “ De tot nu toe verzamelde gegevens over Mercurius zijn beperkt en moeilijk te interpreteren ‘, wat suggereert dat Mercurius een heel andere planeet kan zijn dan we denken.

Eendaagse missie voor 88 aardse dagen

De wens om op Mercurius te landen is één ding. Om dit te doen is iets anders. Je moet weten dat Mercurius niet volledig is ingesteld en de meest nauwkeurige afbeeldingen die we hebben, zijn degenen die we hebben bereiken boodschapper NASA tussen 2011 en 2015. Echter, met een Precisie Drie of zelfs twee meter elk pixels Deze afbeeldingen zijn niet erg nauwkeurig, dus de kleinste structuren en zichtbare details zijn nog steeds zes tot negen meter. Dit verklaart de moeilijkheid om een ​​landingsplaats te vinden die duidelijk genoeg is om veilig te landen. Terwijl het team van Caroline Ernst echter sterk afhankelijk is van het Europese onderzoek BepiColombo Wie zou foto’s van Mercurius met een betere definitie moeten krijgen, ze weet het Mercurius Lander Het moet worden uitgerust met een nauwkeurig landingssysteem in Autonomie compleet. Dit betekent dat hij zelf zijn landingsplaats zal moeten bepalen. Om dit te doen, zal het navigatietechnieken gebruiken, evenals het detecteren en vermijden van gevaarlijke situaties, om de sonde tijdens de laatste minuten van zijn landing te voorzien van de informatie die nodig is voor een veilige landing.

READ  Vloeibaar water gevonden in een meteoriet

Hoewel de sonde nergens zal landen, zal hij ook niet op elk moment landen. Vanwege de nabijheid van de zon, variëren de oppervlaktetemperaturen van 400 ° C, overdag wanneer de zon opkomt, tot -150 ° C, ‘s nachts. Omdat het tijdverspilling was om een ​​lander te bouwen die overdag kan werken, koos het team van Caroline Ernst voor een nachtmissie. Als we weten dat de dagen op Mercurius 88 dagen duren, blijft er tijd over voor de wetenschap. kwik baan Dus het zal ontstaan ​​in schemering Van de ene dag tot de andere zal het werkenochtendgloren. Om ‘s nachts te werken, zal de sonde worden uitgerust met een luik Elektrische generator thermo-elektrische radio-isotopen en verschillende koplampen om hun omgeving te verlichten.

Een van de belangrijkste wetenschappelijke doelstellingen, laten we de eerste vijf citeren die door een team zijn geïdentificeerd Mercurius Orbiter :

  • De aarde verkeert in goede staat en verzamelt gegevens, die niet per se gepubliceerd zijn, op het oppervlak van Mercurius;
  • Meer informatie over metallurgie en scheikunde In actie op Mercurius.
  • studie van het magnetisch veld van de planeet en zijn interne structuur;
  • Begrijp de processen die van invloed zijn op berouw de buitenste schil van Mercurius;
  • Krijg een idee van de grootte van oppervlakteapparaten om nauwkeurige metingen te krijgen vanin een baan om de aarde.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?