Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is een supersnel recept voor een instant traktatie!

Het is een supersnel recept voor een instant traktatie!

Ontdek de tips van Cyril Lignac om in een handomdraai een energiesnack te bereiden en ervan te genieten na een welverdiende gymsessie of tijdens een tussendoortje.

Granen, gebruikt sinds het begin der tijden!

De naam van het ding Ceres, de Romeinse godin van de oogstGranen zijn niet nieuw, aangezien sporen ervan zijn gevonden in een grot ten noordwesten van Mozambique en dateren uit het stenen tijdperk (100.000 jaar voor Christus. advertentie). Het lijkt erop dat ze feitelijk werden gebruikt om niet alleen mensen, maar ook dieren te voeden… Beetje bij beetje nam de graanproductie toe ten opzichte van de veehouderijHet komt neer op het leveren van 45% van de menselijke voedselcalorieën. Wij consumeren ze In de vorm van volkoren granen (rijst en maïs), maar meestal Gereduceerd tot meel, vlokken, griesmeel…

in verschillende hoedanigheden, Granen namen deel aan de opkomst van grote beschavingenEn dus voor de organisatie van samenlevingen: de beschavingen van het Midden-Oosten en vervolgens Europa werden gevormd rond tarwe, het Verre Oosten rond rijst in het zuiden en tarwe in het noorden, de Indianen rond maïs, en Zwart Afrika rond gierst.
Tegenwoordig heeft tarwe ook nog steeds een dominante positie Rijst die miljarden mensen voedtMaïs, dat wordt gebruikt voor het voederen van mensen en dieren, en gerst, dat met name wordt gebruikt bij de productie van gerst. Zonder enkele granen te vergeten die zijn bijgewerkt dankzij de biologische landbouw: Spelt, rogge, haver, quinoa (Deze laatste is afkomstig uit Zuid-Amerika.)
In onze klimaten gebruiken we voornamelijk:

 • Zachte tarwe, rogge en spelt in brood en banket;
 • Durumtarwe voor het maken van pasta en couscous;
 • de rijst ;
 • Haver voor pap en vlokken.
READ  Dave vertelt over zijn gezondheidstoestand na het ongeval waarbij hij last had van de nawerkingen

Wat zijn de voedingsvoordelen van granen?

Granen zijn dat wel Hoog percentage koolhydraten In de vorm van zetmeel, In eiwittens (tot 15% voor durumtarwe), Dikgedrukt – Uit sommige ervan wordt plantaardige olie gewonnen – en In minerale zouten ; Aan de andere kant is het arm aan essentiële aminozuren. Sommige bevatten gluten, het eiwit dat het mogelijk maakt brood te maken (spelt, tarwe of rogge) maar ook intoleranties kan veroorzaken. Hetzelfde geldt voor witte rijst, die een tekort aan vitamine B1 kan veroorzaken, en voor maïs, die bij consumptie in zeer grote hoeveelheden tot een tekort aan vitamine B1 zal leiden. Maar dit zijn excessen die we negeren, omdat we alleen de beste granen gebruiken, die onze ontbijten en desserts verrijken…

Cyril Lignac Chocoladegranenreep: stapsgewijs recept

Er bestaan ​​chocoladegraanrepen Veel meer dan alleen een simpele behandeling : Zij De perfecte bondgenoot om kleine verlangens te stillen En laad de batterijen in een handomdraai op. Met zijn uitgebalanceerde mix van voedzame granen en heerlijke chocoladestukjes zijn deze snacks een uitkomst Snelle en duurzame energiebron, Perfect om de gaten van de dag op te vullen. Hoe zit het met de praktische vorm die hem gemakkelijk draagbaar maakt, vandaar de productie van chocoladegraanrepen Perfecte keuze voor snacksOf het nu op het werk, op school of onderweg is. Dus waarom zouden we weerstand bieden aan deze heerlijke verleiding die zowel ons gehemelte bevredigt als onze maag?

Ingrediënten:

 • 90 gram ahornsiroop
 • 50 gram kokosyoghurt
 • 70 gram bruine suiker
 • 120 gram + 100 gram haver
 • 50 gram gemalen hazelnoten
 • 120 gram speculoo (verkrijgbaar in de winkel)
 • 150 gram pure chocolade
READ  Er is een zwart gat ontdekt dat 500 keer groter is dan het gat van ons melkwegstelsel

Voorbereiding :

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Plaats een vel bakpapier in een vierkante bakvorm. Meng de ahornsiroop en yoghurt samen in een slakom. Het mengsel moet glad zijn. Voeg suiker en haver toe.
 2. Doe 2/3 van het mengsel in de vierkante vorm. Dan vlakt het af. Smelt de chocolade met de speculoospasta en meng. Giet het deeg in de vorm en strooi er havervlokken en hazelnoten over.
 3. Bak gedurende 10 minuten tot ze bruin zijn. Zet het vervolgens twee uur in de koelkast als het begint af te koelen. Snijd vervolgens in vierkanten van 5 cm aan elke kant.

Lees ook:

De zelfgemaakte brioche van Cyril Lignac: het magische ingrediënt dat hij toevoegt om het zo zacht te maken

Chocolademousse van Cyril Lignac: zijn geweldige manier om een ​​opwindende mousse te bereiden

Cyril Lignac French Toast: het geheim van de chef voor een zelfgemaakt dessert met een onvergetelijke smaak!

Cyril Lignac Ontbijt: Ontdek 's ochtends de heerlijke toast van de chef-kok

Omelet à la Cyril Lignac: Deze kleine toevoeging van de chef maakt het extra lekker en luchtig

Cyril Lignac Eggless Pie: de drie tips van de chef voor een onweerstaanbare textuur en een onvergetelijke smaak

Cyril Lignac Pizza: het geheim van de chef om voor minder te genieten van een koninklijk feestmaal

Tiramisu van Cyril Lignac: twee tips van de chef voor een ongeëvenaarde romigheid

Chocoladefondant van Laurent Marriott: makkelijk, onweerstaanbaar, perfect voor een romantische avond