Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

3 tips van een voedingsdeskundige om te stoppen met het eten van tussendoortjes

3 tips van een voedingsdeskundige om te stoppen met het eten van tussendoortjes

Regelmatig snacken kan ons dieet uit balans brengen.
Aleksandar Nakic/Getty Images

In een video die ze op haar Instagram-account plaatste, geeft voedingsdeskundige Claire Trumenschlager drie tips om te stoppen met het eten van snacks tussen de maaltijden door, zonder gefrustreerd te raken.

Iedereen is wel eens verliefd geworden op een stukje chocolade of een pakje chips tussen twee maaltijden door. En tot nu toe, zo goed. Maar als deze snacks te automatisch en regelmatig worden, kunnen ze onze voedingsbalans schaden. Om dit te voorkomen, zegt Claire Trumenschlager, voedingsdeskundige en auteur van het boek Gelukkig dieet Geeft drie manieren om eetgedrag te onderzoeken en aan te passen. Ze vat het samen in een video die ze op haar Instagram-account plaatste Claire. Gelukkig dieet 14 februari.

Eet goed

“Eet je genoeg?” Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen, aldus de specialist. Ze waarschuwt dat jezelf onthouden van veel verschillende maaltijden per dag en vervolgens het tussendoortje compenseren nutteloos en contraproductief is als je een gezond dieet wilt volgen. Ze herinnert zich dat de voedzame en vullende inhoud van het bord bestaat uit ‘groenten, eiwitten en zetmeelrijk voedsel’. En dit is bij elke maaltijd. De professional stelt ook dat het geen enkel voordeel heeft om zetmeelrijk voedsel 's avonds te elimineren.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Houd rekening met kleine snacks

Track 2: “Neem jij de tijd om te eten zonder je schuldig te voelen?” Hier nodigt de voedingsdeskundige ons uit om onze trek volledig te omarmen, in plaats van te snacken terwijl we voor de koelkast staan. “Maak een dienblad klaar met daarin een warme drank en iets voedzaams zoals kaas, drank en/of fruit, en voeg daar je heerlijke eten aan toe (cake, chocolade, etc.). Daar ga je zitten en geniet!”, adviseert de specialist . Genieten van elke hap, jezelf niet vooraf beperken en plezier maken zijn de sleutels om frustratie te voorkomen. “Je eet met aandacht, en als het plezier afneemt, stop je”, zegt ze. Als we dit elke avond doen, zal onze behoefte aan tussendoortjes afnemen.

READ  Hoop op netvliestransplantatie..

Identificeer wat we missen

Ten slotte vertelt de diëtist dat tussendoortjes vaak worden ingegeven door de behoefte om het gat op te vullen. Vermoeidheid, verveling, stress, gebrek aan interesse… Het is dus belangrijk om te identificeren wat we proberen te vervullen en te bereiken. Claire Trumenschlager adviseert bijvoorbeeld om te rusten als je moe bent, of om prioriteit te geven aan een ontspannende activiteit, zoals sporten, als je gestrest bent. “Hoe je je ook voelt, eten is niet echt de oplossing”, besluit ze.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >