Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het is een slecht seizoen voor spaarders”, zegt een econoom.

Volgens econoom Jean-Paul Paulin verliest Boekje A dit jaar “4% van zijn waarde” door inflatie.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

‘Het is een slecht seizoen voor spaarders’, betreurt vrijdag 12 augustus in frankrijkinfo Jean-Paul Paulin, emeritus hoogleraar aan de universiteit van Orleans en lid van de Economists’ Circle. Volgens schattingen van het National Institute of Statistics stegen de prijzen van consumentenproducten die in supermarkten worden verkocht, in een jaar met 6,4%. Voor de Fransen die van risico houden, zou het kopen van aandelen de beste manier zijn om uw geld winstgevend te maken, zegt hij.

franceinfo: Hoe gaan spaargelden om met deze inflatie?

Jean Paul Paulin: Het is een slecht seizoen voor spaarders. Als er inflatie is, verliest het inkomen dat er niet door wordt beperkt, zoals sparen, zijn waarde. Dus inflatie op 6% en Boekje A op 2% inkomen, dat laatste verliest dit jaar 4% van zijn waarde. Dit geldt ook voor levensverzekeringen, die voor de Fransen het favoriete financiële product lijken te zijn en waarvan het inkomen rond de 2% zal liggen. Livret Na aftrek van belastingen, dit geldt niet voor levensverzekeringen.

Is vastgoed nog steeds een veilige haven?

Vastgoed zal te lijden hebben van hogere rentetarieven. In Europa is dat nog niet gebeurd, maar lang zal de centrale bank niet kunnen stilvallen. En als de rente stijgt, zullen de leentarieven ook stijgen, en is er een mogelijkheid dat de huizenprijzen zullen dalen.

Welke andere alternatieven hebben we?

READ  Olfa Hamdy lanceert Ramadan omelet

Als u risicomijdend bent, kunt u er zeker van zijn dat de aandelen van het bedrijf in de afgelopen zes maanden zijn gekelderd en in de komende maanden weer kunnen stijgen. Je moet het risico proeven en ook wat kennis. U kunt het beste vertrouwen op de financieel adviseur van de bank of institutionele belegger. Het beste is om uw geld te beleggen in betaald geld.