Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse beloning voor elektrische auto’s stelt Europa niet tevreden

De VS willen elektrische auto’s een belastingkrediet geven, op voorwaarde dat ze een Amerikaanse batterij in het chassis hebben. Dit straft Europese fabrikanten.

De Inflation Reduction Act, de Inflation Reduction Act, staat op het punt om door het Huis te worden aangenomen, het grootse plan van president Joe Biden voor klimaat en gezondheid. Een van haar acties is gericht op het verhogen van de verkoop elektrische auto In het land van oom Sam. Klanten van dit formulier profiteren van een belastingvermindering van maximaal $ 7.500.

Maar die hulp komt in reactie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Ten eerste is de versterking gereserveerd voor voertuigen die in Amerikaanse fabrieken zijn gebouwd. En dat is niet alles: de batterij zou dat ook moeten zijn Gemaakt in de VS, met materialen gevonden op Amerikaanse bodem! Voor Amerikanen is het idee om de binnenlandse productie te stimuleren om minder afhankelijk te zijn van China.


Lees ook
VS: Biden wil in 2030 50% elektrische auto’s

Deze voorwaarden voldoen dus niet aan de Europese Unie, die deze regels in strijd acht met die van de WTO, de WTO. Een EU-woordvoerster zei: “Belastingvrijstellingen zijn een belangrijke stimulans om de vraag naar elektrische auto’s te stimuleren (…), maar we moeten ervoor zorgen dat de ingevoerde maatregelen eerlijk zijn.”

Fabrikanten onderschrijven deze voorwaarden ook niet. Volgens de uitvoerend directeur van de Alliance for Automotive Innovation, een groep die bijna alle fabrikanten omvat die in de Verenigde Staten zijn gevestigd, komt ongeveer 70% van de elektrische voertuigen die momenteel in het land van Uncle Sam worden verkocht, niet in aanmerking voor krediet. belasting.

READ  Bankpas gaat naar biometrie om te voorkomen dat ze eruit worden gegooid door smartphones

Voor de alliantie moeten de criteria voor de herkomst van batterijcomponenten worden uitgebreid, en “inclusief productielanden die collectieve defensie-overeenkomsten hebben met de Verenigde Staten, zoals NAVO-leden, Japan en anderen.”