Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het internationale ruimtestation ISS zal neerstorten op de aarde en NASA geeft toe dat er een reëel gevaar is

Het internationale ruimtestation ISS zal neerstorten op de aarde en NASA geeft toe dat er een reëel gevaar is

Het International Space Station (ook kortweg ISS genoemd) is het enige in gebruik zijnde orbitale station en vertegenwoordigt een belangrijke stap in het begrijpen en beheersen van deze wondere wereld door mensen in staat te stellen in de ruimte te leven en te werken. Maar na meer dan twee decennia goede en trouwe dienst is het einde van het avontuur nabij. In feite hebben NASA en andere partnerruimtebureaus dat wel Hij kondigde aan dat het internationale ruimtestation ISS in januari 2031 de baan zou moeten verlaten. Maar waar, hoe en wanneer beëindigt het International Space Station zijn operatie?

Gecontroleerde val richting Point Nemo

Met enkele honderden tonnen staal in een baan om de aarde, moet het traject van het ruimtestation specifiek zijn, zodat het station niet “ontploft” tijdens zijn terugkeer naar de atmosfeer. NASA’s doel is om het station zo lang mogelijk in één stuk te houden. Naast projectpartners Je wilt het niet laten verdwalen in de ruimte Om puingevaren te voorkomen die andere programma’s in gevaar kunnen brengen.

Vanaf 2026 zal de baan van het internationale ruimtestation ISS enigszins worden gewijzigd, zodat het station langzaam naar de aarde afdaalt. Tegenwoordig bevindt het ruimtestation zich op meer dan 400 km van de aarde en zal het langzaam naar de Kerman-lijn (100 km) vallen, de grens tussen de bovenste atmosfeer en de ruimte..

Bij een val verliest het International Space Station eerst zijn zonnepanelen en enkele modules. Ze zullen uiteenvallen in de atmosfeer zonder de aarde schade toe te brengen. Het grootste deel van het station zal in een baan om de aarde blijven draaien, terwijl de atmosfeer van de aarde vertraagt. Deze lange herfst, die enkele weken zou moeten duren, zal eindigen bij de beroemde Point Nemo.

READ  Intel vervormt de M1-chip opnieuw in een game-gerichte campagne

Point Nemo is de naam die wordt gegeven aan het verste punt van het vasteland, gelegen voor de kust van Nieuw-Zeeland. Het is ook het “kerkhof” van de ruimtewereld, waar verlopen satellieten en ruimtevaartuigen naartoe worden gestuurd om het risico van botsing of besmetting te voorkomen. Ook daar stortte de voorloper van het internationale ruimtestation Mir twee decennia geleden neer. Het ISS moet dus in de afgrond van de Stille Zuidzee storten, duizenden kilometers verwijderd van Chili. Het puin kan niet worden geborgen.

Gevaar voor een “kunstmatige tsunami”

De val van 450 ton staal mag echter niet onopgemerkt blijven en de hevigheid van de inslag met de oceaan kan een enorme golf veroorzaken. Veel Polynesische eilandengroepen zijn ook bang voor de gevolgen van de val van het internationale ruimtestation ISS. Als de laatste een beetje afwijkt van zijn koers, zal hij in de buurt van een eiland vallen, dat hem kan verzwelgen onder een enorme golf als een tsunami.

NASA beweert echter dat de kans dat dit gebeurt erg klein is. Volgens haar zal het beheersen van het traject en de timing van de lancering schade op land of op zee voorkomen, naast het feit dat het meeste puin in de atmosfeer moet verbranden voordat het de grond raakt. Een dergelijk scenario kan echter niet worden uitgesloten en Pacific Islanders zullen zeer op hun hoede zijn voor de risico’s.

READ  Microsoft raadt u aan de nieuwste update te verwijderen vanwege fouten