Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de verpleegafdeling schreeuwde tegen brandstoftekorten

Het hoofd van de verpleegafdeling schreeuwde tegen brandstoftekorten

Op BFMTV op zaterdag riep Christophe Meneghetti, voorzitter van de verpleegstersvereniging URPS Île-de-France, in het bijzonder op tot de overname van verschillende tankstations door het ministerie van gezondheidspersoneel, met name de vrije beroepen.

“We leven in een moment van enorme spanning: liberale verpleegsters zijn uitgeput, wanhopig, depressief.” De BFMTV-gast van zaterdag, Christophe Meneghetti, voorzitter van de verpleegunie URPS Île-de-France, waarschuwde voor de arbeidsomstandigheden voor liberale zorgverleners, die zwaar getroffen zijn door het brandstoftekort.

Die laatste “moeten thuiszorg bieden, en als patiënten niet worden behandeld, zijn er risico’s.” “Het sluiten van raffinaderijen is voor ons ondraaglijk, we kunnen niet werken. Het is angstaanjagend voor mij, we zorgen voor de gezondheid van de mensen”, protesteerde hij tegen de antenne.

Back-up servicestations voor zorgverleners

URPS-chef Île-de-France adviseerde zijn collega’s om “de knots uit hun voertuig te verwijderen”, “omdat tanks zijn gekaapt” en sommige gezondheidswerkers “worden aangevallen en bedreigd”.

Om het probleem te omzeilen, daagt Christophe Meneghetti de regering uit en stelt voor om “vier tot vijf ’tankstations’ per afdeling te sluiten, ze te sluiten voor het publiek en ze te reserveren voor ‘gezondheidswerkers’.” “We kunnen geen mensen naar het ziekenhuis sturen , het ziekenhuis zit vol. Waar wachten we nog op, zijn er waarschijnlijk doden?” Hij viel aan en beweerde dat de prioriteit om naar benzinestations te gaan een “naamloos bordeel” was.

Hij concludeerde dat “het stakingsrecht een grondwettelijk recht is, maar het recht op bijstand bestaat ook.”

READ  Opt-out met ‘drie klikken’: wat we weten over deze wet die het nu gemakkelijker maakt om online op te zeggen